Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Wczoraj okazalo sie ze mam uszkodzony przeplywomierz. Nie wiem gdzie moge kupic takie cos!Na allegro jest bardzo mało do tego modelu. Jaka może byc jego cena bo chce wiedziec jak bym taki spotkał na szrocie. A moze ktos wie czy da sie go naprawic?
Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item342561217_bmw_e30_e34_przeplywomierz_puszka_filtra_m20_2_0.html

http://moto.allegro.pl/item342974633_przeplywomierz_bmw_e36_e34_2_0.html

i kilka innych.Sam kupowałem na allegro używany z auta rozbiórkowego.

Nie wiem nawet czy dostałbyś nowy do m20.Ale zapewne byłby 3-4 razy droższy.

Nie naprawia się przepływomierzy.To czujniki.Można jedynie sprostować klapkę, jeśli jest pogięta.I tylko tyle można.

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano
Ja też poszukuje przepływomierza, mam silnik m50 i nie jest łatwo znaleźć taki jak potrzebuje. Na allegro znalazłem tylko jeden kosztował ok 250zł. Nowy kosztuje 1500zł.
Opublikowano
Mój jest niesprawny i działa na gazie, natomiast na benzynie nie działa. A jeśli masz identyczny to powinien pasować. Tylko pytanie czy na benzynie chodzi?...
Opublikowano
Moze bedziecie wiedziec jak zrobic zeby auto przelaczalo sie na gaz po przegazowaniu a nie kiedy osiagnie dana temperaturę? Bo przez to wszystko to znaczy odpalanie na samym gazie chyba cos przestawilem i teraz auto przelacza mi sie na gaz tylko wtedy jak jest cieple!
Opublikowano
Teraz mam pół sekwencje i nie wiem jak tam sie to ustawia, czy samemu można to zrobić.Teraz przy odpowiedniej temperaturze i obrotach sam się przełącza. Ale we wcześniejszym aucie miałem zwykłą instalacje gazową i wiedziałem wszystko jak co ustawić. jaką masz instalacje?
Opublikowano
hmmm no z tego co wiem to chyba zwykla instalacja. Poprostu zawsze odpalalem na benzynie i jak przegazowalem to przeskakiwal na gazik.
Opublikowano
A masz centralke do przełączania gaz benzyna? powinieneś mieć. tam jest taki mały otwór gdzie śrubokrętem kręcisz i zmieniasz na jakich obrotach ma się przełączyć na gaz.