Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 pytaia mianowicie

ostatnio zauwazylem ze jak sie auto zagrzeje do normalnej temperatury i dojerzdzam do skrzyzowania jakos zaczyna drgac na postoju niby rowno pracuje na obrotach nie skacze a jednak czuje jak nim drga wewnatrz kabiny co moze byc przyczyna zawory nie stukaja silnik chodzi idealnie nie traci na mocy a jednak cos czy moze przyczyna tkwic np w swiecach i tu moje 2 pytanie przy przegazowaniu kopci mi na czarno delikatnie, i co najdziwniejsze nie jest to wina tego ze bierze olej bo wlalem ok 7 tys km temu olej i stan jest do dzis taki jaki byl caly czas czy problem moze lezec w swicach nigdy chyba wymieniane nie byly moj przebiego 204 tys

brak
Opublikowano
No masz racje, że dymek z rury nie od oleju, bo taki to ma kolor silny. Prędzej już zbyt bogata mieszanka. Świece wymień tak czy siak i zobaczysz, czy się wtedy poprawi.
Opublikowano
2 pytaia mianowicie

tu moje 2 pytanie przy przegazowaniu kopci mi na czarno delikatnie, i co najdziwniejsze nie jest to wina tego ze bierze olej bo wlalem ok 7 tys km temu olej i stan jest do dzis taki jaki byl caly czas czy problem moze lezec w swicach nigdy chyba wymieniane nie byly moj przebiego 204 tys

odkręć świece i sprawdź jaki kolor mają elektrody. Jeśli są czarne to masz zbyt bogatą mieszankę, lub źle dobraną ciepłotę świecy, lub zatkany filtr powietrza itd....

Pzdr

Opublikowano
sprawdż wentylator elektryczny klimy, włącza się awaryjniie jsk silnik ma za wysoką temperaturę. Może nie masz jednej łopatki lub wiatrak jest pęknięty o ile wogóle masz taki wiatrak. Kiedyś mi się w e34 właczył w korku to myślałem że mi sie całe auto rozpadnie- darmowy masaż.