Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 523i 98/99r.

właśnie dzisiaj udałem się na diagnostykę, bo na dużych nierównościach coś mi z przodu stukało. Okazało się że do wymiany są:

- wahacze przednie(kręte) - 400zł+50robota za sztukę

- lewy drążek kierownicy - 260zł

- prawa końcówka drążka - 140zł

- prawy łącznik - 80-100zł+30robota

Taką zrobili mi wycenę. Czy ta cena jest dobra oraz jakiej firmy polecacie wymienione wyżej poszczególne części?-można je nabyć w intercars albo w internecie?

Dodam, że nie byłem w ASO, tylko w Stacji Obsługi Pojazdów NASTAPOL-Łódź, gdzie wszystko robią-nie wiem tylko czy można im ufać.

Jakbyście mogli podać jeszcze jakiej firmy filtr powietrza, paliwa, klimatyzacji i oleju-będę w siódmym niebie :D[/b]

Opublikowano

Ja pytałem o ceny tego Pana:

Jarosław Ciuberek

Firma Handlowo-Usługowa "JAR-CAR"

44-373 Wodzisław Śląski - Zawada

ul. Młodzieżowa 264

tel. 032 456 21 77,032 4531501, 606361771

e-mail [email protected]

i wycenił mi tak:

Amortyzato 330 zł sztuka odbej 50 kpl.

kpl. z odbojami za 710 zł

Wahacze 275 zł dolne, 245 dolny 1030 za kpl.

Końcówka 95 zł szt. 185 kpl.

Łączniki po 70 zł 140 kpl.

Amorki i doboje+osłony SACHS zawieszenie z lemfordera

Ma sklep na allegro, a namiary znalazlem na tym forum, niestety nie zamawiałem u niego bo miałem możliwość kupienia oryginalnych zregenerowanych wahaczy

PS

czy dobrze zrobilem? dodam ze kupilem je po 140zł/szt :)

Opublikowano
osobiście nie wierzę w regenerowne części. Niestety niektóre muszą być tylko regenerowane np maglownica lub pompa wtryskowa ale zawieszenie? Hmmm ja bym nie ryzykował. pozdro
Opublikowano
niestety nie zamawiałem u niego bo miałem możliwość kupienia oryginalnych zregenerowanych wahaczy

PS

czy dobrze zrobilem? dodam ze kupilem je po 140zł/szt :)

Super. Zwazywszy na to ze zaden producent nie przewiduje sworzni do tych wahaczy. W pizzerii tez kupujesz regenerowaną pizzę skladaną z tego co zostało na talerzach innych i zlewki soku?

Zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy odpowiada za bezpieczeństwo na drodze i za kazdym razem kiedy słyszę o regeneracji to ciarki mnie przechodzą.

Przypomina mi się historia znajomego mojego ojca który na stacji kontroli pojazdów w firmie w której pracowałem nie przeszedł przeglądu z powodu luzu na końcówce drązka kierowniczego, więc pojechał na inną stację w której nawet nie musiał wjechać na kanał. Tydzień póżniej w mieście oddalonym o kilkaset km od domu rozpiął mu się układ kierowniczy. Omal nie zabił kobiety z dzieckiem. VW Passat - częsci kosztujace grosze. W tym przypadku mamy do czynienia z E39 a wiec autem do którego częsci nie brakuje i kolejną osobą na które je nie stać.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano

Kto kupował części tych firm i może je polecic?

FEBI

KAGER

MOOG

SIDEM

LEMFORDER

MEYLE

Jakiej firmy w ogóle są oryginalne części?

Opublikowano
Nastapol ok, to u mnie w mieście, ale wahacz sztuke mozesz dostac taniej niz 400zł za sztuke i to bez wysiłków lemfordera np, robocizna w dobrej cenie
Opublikowano
No to Panowie mnie pocieszyliście... miałem kupować Lemfordera ale namówili mnie na te regenerowane bo niby oryginalne, a że laik jestem to dałem sie namówić... ale dałem ciała.... :( :duh:
Opublikowano
No to Panowie mnie pocieszyliście... miałem kupować Lemfordera ale namówili mnie na te regenerowane bo niby oryginalne, a że laik jestem to dałem sie namówić... ale dałem ciała.... :( :duh:

Niestety muszę Ci przyznać rację bo dałeś i to na całej linii. No ale oszczędny dwa razy traci. Na przyszłość pamiętaj o tym. NIE MA TANIO I DOBRZE.

Opublikowano
No ale oszczędny dwa razy traci. Na przyszłość pamiętaj o tym. NIE MA TANIO I DOBRZE.

Raczej głupi.. :mad2: no nic mam nauczkę na przyszłość

Opublikowano

Kupowałem Lemfordera u tego gościa z Wodzisławia - superceny, oryginalny towar, polecam.

W regenerowane części się nie bawiłem, nie stać mnie na to.