Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolejny problem w Buni...a wiec sytuacja wyglada tak...lampka oswietlajaca wnetrze auta zapala mi sie podaczas jazdy i gasnie, i tak co jakis czas wiec jest calkowicie wylaczona....przelacznik jest w pozycji takiej ze podczas otwierania drzwi ma sie ow lampka zapalac.Jakas zwora czy cos innego??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
pierwsze co zrób to sprawdź krańcówkę w drzwiach

Nie do końca się zgodzę, Moby85 powinien najpierw użyć wyszukiwarki, a dopiero później konsultować się na forum. ;) :twisted2: :mrgreen:

Opublikowano
Dzieki za rady Panowie:) Poszukalem i wyczytalem ze moze to byc wina krancowki.Ale co dalej??Jest sobie taka w drzwiach i co z nia zrobic??Wyciagnac i co??Jak mozecie to pomozcie Swiezakowi:)

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Przeczyszczenie styków to także, ale zobacz, czy ten dzyndzelek, który się w samej krańcówce rusza, czy nie jest mocno wytarty-miałem tak w jednych drzwiach. Lekko go podkleiłem, aby był grubszy i podziałało to z rok, później znowu się przetarło. W drugich drzwiach pryskanie wd40, stukanie, pukanie i proszenie nie pomogło. Musiałem kupić drugi.

Krańcówka drzwi przednich, to może być wyzwanie w kupnie. Albo nowa, nie wiem ile kosztuje, albo allegro (tam mamy swoich forumowiczów ;) ). Jeśli już allegro, to pisz do "naszych", mniejsze prawdopodobieństwo, że trafisz na taką samą jaką masz. :wink:

Opublikowano
Z ciekawości: jak można wyczyścić styki tej krańcówki? Myślałem że to jest część nierozbieralna i nienaprawialna? A część 55 zł w ASO kosztuje... Chętnie bym poznał taki patent...
Opublikowano
Przednia chyba jest właśnie nie rozbieralna - ja także nie mogłem się do niej dobrać. A przeczyścić styki można po wyjęciu jej ze słupka. Innej opcji także nie widzę. Jak by co proszę i mi to wytłumaczyć. :mrgreen: