Skocz do zawartości

MONTAZ GLOSNIKOW I PROWADZENIE KABLI W E46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc :)

Na samym poczatku chcialbym napisac ze poki co jestem totalnie zielony :)

Mam BMW E46 w sedanie i chcialbym zamontowac jakies glosniki, radio i inne pierdoły:)

Obecnie kupilem nowe radio PIONEER 4000ub i glosniki subwooferowe HERTZA, mam tez wzmaka jakiegos ale "no name"

Moim zamyslem jest montaz 2 glosnikow w plycie w bagazniku.

Stąd moje pytanie jak to podlaczyc?

gdzie poprowadzic kable?

jakie kable?

NIE LINCZUJCIE MNIE :)

Opublikowano

Nie wiem jak jest w sedanie E46 ale w E36 pomiędzy bagaznikiem a przedziałem pasażerskim jest ściana grodziowa. Więc montaż obojętnie czego grającego w bagazniku jest raczej słabym pomysłem - zaznaczam w E36. Nic nie słychać oprócz dudnienia - bardzo słaba jakośc dźwięku. Także jesli masz ścianke z blachy - proponuje zastanowić się nad innym miejscem montazowym

Pzdr

Opublikowano
no właśnie jeżeli masz tam blache to bez sensu montowanie tego w bagażniku... ponadto nie ten dział...

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!

Opublikowano
Jak masz blache za siedzeniem ratuje cię utwór na narty, jak tego nie masz tuba dla przechodniów będzie grała a Ty raczej mało usłyszysz...:-)
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
ja mialem tak i naprawde,w porownaniu do innych co mieli w innych autkach malo slychac... Teraz jest odlaczone. A wie ktos jak zdemontowac tylne oparcie ?? potrzebowalbym zdjec bo zabieralem sie do tego i nic mi z tego nie wyszlo...
B M W
Opublikowano
A wie ktos jak zdemontowac tylne oparcie ?? potrzebowalbym zdjec bo zabieralem sie do tego i nic mi z tego nie wyszlo...

Musisz dośc mocno pociągnąc za górną częśc oparcia siedzenia - siedzi na zatrzaskach. Siły trzeba jednak uży dośc sporo. Chwytasz za górną częśc oczywiście.

Pzdr

Opublikowano

Stąd moje pytanie jak to podlaczyc?

gdzie poprowadzic kable?

jakie kable?

Jesli bedziesz chcial zamontowac wzmaka w bagazniku i tam masz akumualtor to sprawe zasilania masz rozwiazaną. Pozostaje przeciagniecie sygnałowych kabli do radia. W tym celu musisz rozebrac konsole miedzy siedzeniami, konsole pod radiem i kratke nawiewu (dla wygody). Same sygnalowki i glosnikowe od wzmaka najlepiej puscic srodkiem pod dywanem. W sumie wiekszosc zalezy od twoich zdolnosci manualnych

Xdrive

Koder