Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ma problemik z moją bunią, otórz pali ona 25l w mieście, na trasie przy tałej prędkości 130kmm/h pali 16l, w tym czasie komp pokazuje spalanie odpowiednio 15 i 9l, nie ma różnicy czy gaz czy benzyna (gaz sekwencyjny). Sonda wymieniona, koeś od gazu powiedział że auto zachwuje siedość dziwnie, jak podłączył się do kompa to pokazało mu bardzo długie czasy wtrysku 8ms, jak wszedł w tryb serwisowy to czasy wtrysków się skkróciły do nominalych (bodajże 2ms) i auto zgasło. Guma od przepływomierza wymieniona została na nową. Ktoś wie co może być przyczyną??
Opublikowano
witam ma problemik z moją bunią, otórz pali ona 25l w mieście, na trasie przy tałej prędkości 130kmm/h pali 16l, w tym czasie komp pokazuje spalanie odpowiednio 15 i 9l, nie ma różnicy czy gaz czy benzyna (gaz sekwencyjny). Sonda wymieniona, koeś od gazu powiedział że auto zachwuje siedość dziwnie, jak podłączył się do kompa to pokazało mu bardzo długie czasy wtrysku 8ms, jak wszedł w tryb serwisowy to czasy wtrysków się skkróciły do nominalych (bodajże 2ms) i auto zgasło. Guma od przepływomierza wymieniona została na nową. Ktoś wie co może być przyczyną??

Czasu wtrysku na pewno nie powinieneś mieć 2 ms tylko na jałowym czas wtrysku benzyny około 4 ms...

Druga sprawa piszesz że nie ma różnicy... jak rozumiem w spalaniu pokazywanym przez komputer tak? A nie ma czasem tak że jadąc 130 gdy przełączysz na benzynę pokazuje Ci ekonomizer chwilowe spalanie 10-11 a gdy wrócisz na gaz spalanie na ekonomizerze maleje do 8-9?

Jeśli tak gaz jest źle ustawiony.

Co to za instalacja? Co to znaczy tryb serwisowy? Pytam bo w moim OMVL takiego nie ma...

Pozdrawiam

Opublikowano
hmm instalacja jest sekwencyjna na STAG 300, o spalaniu mówię takim jakie mi wyszło z tankowania do pełna a nie z kompa, komp w czasie jazdy po mieście pokazuje 15-17l,