Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z 7 silnik 3 litry m 30 88 rok problem polega na totalnym braku mocy chodzi tak żeby tylko sie przeturlać z miejsca na miejsce na gazie i pb bez różnicy sonde odłączyłem resrt kompa i nic od 4 tys coś tam niby lepiej idzie ale to nie to naprawde czuć że auto chciało by pojechać konkretnie ale nie idzie wogle zero przyspieszenia ciśnienie ma 12,5 na każdym garze a tu zagadka przed chwilą urwał mi się pasek od alternatora pompy wody od wspomagania też znaczy oby dwa się zerwały i nagle auto ni z tąd poszło jak złe jak rakieta dosłownie nie mam pojęcia z czym to może być związane może czujnik wału czy coś miał ktoś takie perypetie wcześniej ??? co to może być bo nie wiem aha a na tablicy ciągle świeci chek control i inspekcja oleju bez pasków masakruje głupia sprawa nie wiem gdzie przyczyny szukać pompa nowa wody lekko chodzi
Opublikowano
sprawdz przepływomierz.Jesli jest walniety to auto jest słabe i jak zerwało paski to moze odzyskał troche mocy bo było mu lzej.Moja B muliła sie strasznie jakby miała z 80 koni.po wymianie przepływki...rakieta i znowu moc jest ze mna haha.Mysle,ze to przepływomierz.
Opublikowano

Sprawdz klin kola pasowego na wale! Jezeli kolo (a wlasciwie piastka kola) nie bedzie dokrecona, a klin bedzie sciety to pod wplywem obciazenia jekie daje alternator i inny osprzet kolo bedzie sie przestawialo, a co za tym idzie takze i zaplon.

Najprosciej zeby sprawdzic: wykrec pierwsza swiece, wloz w otwor cienki dlugi srubokret lub cos podobnego i przekrecaj powoli walem do momentu kiedy tlok bedzie w najwyzszym polozeniu (musisz to wyczuc tym srubokretem) i sprawdzic czy zgadza sie punkt na kole pasowym (punkt na kole oznaczony OT, znak jest na obudowie rozrzadu u gory nad kolem). Jezeli nie bedzie wychodzilo idealnie w punkcie to masz juz przyczyne. Powodzenia!

BMW - Like No Other