Skocz do zawartości

kosmiczny przypadek pomocy!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z 7 silnik 3 litry m 30 88 rok problem polega na totalnym braku mocy chodzi tak żeby tylko sie przeturlać z miejsca na miejsce na gazie i pb bez różnicy sonde odłączyłem resrt kompa i nic od 4 tys coś tam niby lepiej idzie ale to nie to naprawde czuć że auto chciało by pojechać konkretnie ale nie idzie wogle zero przyspieszenia ciśnienie ma 12,5 na każdym garze a tu zagadka przed chwilą urwał mi się pasek od alternatora pompy wody od wspomagania też znaczy oby dwa się zerwały i nagle auto ni z tąd poszło jak złe jak rakieta dosłownie nie mam pojęcia z czym to może być związane może czujnik wału czy coś miał ktoś takie perypetie wcześniej ??? co to może być bo nie wiem aha a na tablicy ciągle świeci chek control i inspekcja oleju bez pasków masakruje głupia sprawa nie wiem gdzie przyczyny szukać pompa nowa wody lekko chodzi
Opublikowano
też tak miałem z tymi paskami...nie wiem czym to było spowodowane.aż tak by trzymał alternator?hmm dziwna sprawa

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Jakby alternator był wstanie aż tak zatrzymać M30 to obrazu by pasek zerwało wg mnie. Założyłeś nowe paski ?? Sprawdziłeś osprzęt silnika ??
Opublikowano
sprawdz przepływomierz.Jesli jest walniety to auto jest słabe i jak zerwało paski to moze odzyskał troche mocy bo było mu lzej.Moja B muliła sie strasznie jakby miała z 80 koni.po wymianie przepływki...rakieta i znowu moc jest ze mna haha.Mysle,ze to przepływomierz.
Opublikowano

Sprawdz klin kola pasowego na wale! Jezeli kolo (a wlasciwie piastka kola) nie bedzie dokrecona, a klin bedzie sciety to pod wplywem obciazenia jekie daje alternator i inny osprzet kolo bedzie sie przestawialo, a co za tym idzie takze i zaplon.

Najprosciej zeby sprawdzic: wykrec pierwsza swiece, wloz w otwor cienki dlugi srubokret lub cos podobnego i przekrecaj powoli walem do momentu kiedy tlok bedzie w najwyzszym polozeniu (musisz to wyczuc tym srubokretem) i sprawdzic czy zgadza sie punkt na kole pasowym (punkt na kole oznaczony OT, znak jest na obudowie rozrzadu u gory nad kolem). Jezeli nie bedzie wychodzilo idealnie w punkcie to masz juz przyczyne. Powodzenia!

BMW - Like No Other