Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdarzyło mi się to dwa razy i to dokładnie w tej samej sytuacji, podczas wjeżdżania na podjazd do garażu (małe wzniesienie).

Musze tam bardzo zwolnic ponieważ jest próg i w trakcie ruszania z jedynki zaczęło szarpać całą budzą tak jak to się zdarza czasami na nauce jazdy :) Jak wcisnąłem sprzęgło to ustawało a jak puszczałem z dodawaniem gazu to trzepało. Zgasiłem auto i po chwili zapaliłem i juz było ok. Co to może być ? Dodam że ze strony sprzęgła nie zauważyłem innych dziwnych objawów, może po za tym że jak ruszam z miejsca to po chwili słychać takie jak by tykniecie, tylko nie wiem skad to dokładnie dochodzi, ale wydaje się że okolice sprzęgła, wału, mostu.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Być może coś się dzieje z dociskiem sprzęgła lub z kołem dwumasowym...

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Kolego sprawdz sobie gume pomiedzy przepływomierzem a filtrem powietrza, czy nie jest gdzies peknieta i nie lapie lewego powietrza. Ja mialem podobnie, tez szarpala mi na jedynce, wymienilem tą gume i po sprawie.

Pozdrawiam

Opublikowano
Kolano gumowe do przepustnicy wymieniłem niedawno wiec to raczej odpada. Stawiał bym raczej na element sprzęgła, ewentualnie jakieś poduszki lub podpory. Czy tak może się objawiać łożysko dociskowe lub koło dwumasowe ?
Opublikowano

Palermos mam te same objawy. Jak wjeżdżam na "śpiącego policjanta" i gdy tylne koła z niego zjadą to jest masakra. W ogóle autem szarpie jak dodaje i puszczam gaz. Myślałem że świece ale zmienione i nadal to samo.

Jeśli ktoś przez to przechodził to niech pisze co to może byc :modlitwa:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jak wjeżdżam na "śpiącego policjanta" i gdy tylne koła z niego zjadą to jest masakra. W ogóle autem szarpie jak dodaje i puszczam gaz.

Tuleje tylnych wahaczy.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Jak wjeżdżam na "śpiącego policjanta" i gdy tylne koła z niego zjadą to jest masakra. W ogóle autem szarpie jak dodaje i puszczam gaz.

Tuleje tylnych wahaczy.

Nie nie. Może żle napisałem :mrgreen:

Jak tylne koła z niego zjadą to strasznie szarpie autem.

Nie sądzę że to tulejki :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Masz tak cały czas czy tylko czasami ? Stało sie to nagle czy były najpierw jakieś objawy ?

Opublikowano

Masz tak cały czas czy tylko czasami ? Stało sie to nagle czy były najpierw jakieś objawy ?

Tak jest cały czas. Jak dodam gazu zaraz po zjechaniu to szarpie ze 2 sekundy. A jak zjadę bez dodawania gazu to tak mogę jechac żabką z 50m :duh:

Nie pamietam jak to się zaczęło ale chyba stopniowo.

Świece są nowe. Czy mogą to byc kable WN :?: Czy w M42 one w ogóle są :?: bo bez kitu nie wiem :mrgreen:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Ja taką żabkę miałem gdy przepływka mi się zepsuła - jazda bez "gazu" na I, II i R kończyła się "żabką". Zmieniłem przypływkę i spokój... był do teraz. Albo znowu przepływka, albo krokówka. W każdym bądź razie szukam, co mi powoduje teraz "bęcki". :worried: