Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jestem tutaj nowy wczoraj kumpel podpowiedział mi że mam lipne sprzęgło bo może jest zapowietrzone więc kupiłem płyn dot 4 zalałem i odpowietrzyć chciałem pełny zbiornik wlałem zapompowałem odkręciłem odpowietrznik i pedał wbił się w podłoge nie ma wycieków ani przy pedale ani wysprzęgielniku ale odpowietrznik wykręcony a chyba płyn powinien lecieć??? czy to zatkany przewody czy tak ma być co robić bmw 530 skrzynia i sprzęgło z 535i 91 rok pomóżcie jak to zrobić sprawdzić :cry: aha ze zbiornika nic nie ubyło płynu
Opublikowano
WCZORAJ PRZEDMUCHAŁEM PRZEWODY I DALEJ NIC A JAK DMUCHNE PRZEZ ZBIORNIK PŁYNU TO POLECI TROCHE ALE PEDAŁ DALEJ NIE ŻYWY MOŻE POMPKA POD PEDAŁEM ALE TEŻ SUCHA ZANIM ODPOWIETRZYŁEM TEN JEDEN RAZ TO PEDAŁ BRAŁ W POŁOWIE WYSOKOŚCI TAK STAŁ BIEGI CIĘŻKO WCHODZIŁY A TERAZ KAPLICA WOGLE TYDZIEŃ JUŻ STOI NA DESKACH
Opublikowano
Ja bym wyjął tłoczek z pompki przy pedale i zobaczył czy w pompie masz płyn. Jak go nie ma to masz niedrożny zasilający wężyk ze zbiorniczka do pompki. Może być załamany. Robiłem coś takiego u koleszki i to właśnie był problem. Gdybyś miał padnięty wysprzęglik albo pompkę to by przed odpowietrzaniem sprzęgła też nie było. W Twoim przypadku było tyle że przy próbie odpowietrzenia zapowietrzyło się jeszcze mocniej bo pompka nie napełniła się płynem. Ale to tylko sugestja która w Twoim przypadku nie musi okazać sie trafną. Proponuję to sprawdzić przed wymianami czego kolwiek. Pozdro