Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz kolejny. Mój problem tak jak w tytule - nie działa mi centralny:( Do tej pory wszystko było ok... ale miałem wyrobione cztery kabelki (było już widać nawet druciki) łączące klape bagażnika z resztą samochodu. Mój ojcec postanowił zrobić coś z tym i zaizolował je. Lecz po tym centralny przestał działać. Czy to mogło być spowodowane ingerecją w te kabelki, czy też z innej przyczyny? Dodam że wszsytko działa tak jak należy i bezpieczniki są też całe.

Mi opadają ręce:( nie wiem co mam zrobić... Pomóżcie Panowie!!! Narazie odłączyłem akumulator może to coś pomoże... Z góry ogromne dzięki:)

Opublikowano
sorry panowie :| cały certalny nie działa... kable te widać po otworzeniu bagażnika są po lewej stronie one są owinięte izolacją ale pod nią jest wiązka kabli z kablami od centralnego i swiateł w klapie... wszystko po zatym jest ok:) może jeszcze mi ktoś powiedzieć na jakiej zasadzie w bmw działa centralny to znaczy co otwiera zamek... Z góry wielkie dzięki:)
Opublikowano

:roll:

Szpara90, z całym szacunkiem, ale szukałeś coś na forum, czy tak od razu dałeś posta? Z tą wiązką kabli dobrze kombinujesz, jeśli czujesz się na siłach sprawdź sam co jest z nimi dokładnie, tzn. może któryś jest przerwany, lub robi zwarcie. Nie bardzo zrozumiałem, to wiązka została owinięta taśmą bez patrzenia co jest z samymi przewodami (kablami)?

Sprawdź dokładnie na forum jeszcze te zagadnienia: krańcówka/-i drzwi, przewody tylnej klapy, siłowniki zamka (centralnego), moduł sterujący. To już było i to nawet fajnie opisane paręnaście (jak nie parędziesiąt) razy. ;)