Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Auto na zimniejszym silniku ( tzn gdy wsazówka od temperatury jest na pierwszej kresce do tak mniej wiecej środka) gdy stane nim na luzie drgań dostaje, ma ładowanie bo swiatła nie gasna ale silnik chodzi cały. Wcisne sprzęgło i juz przystaje, puszcze i znowu to samo, gdy jade wszystko ok.

auto po wymianie wszystkich filtrów, odmy, oleju.

Odrazu powiem ze nawet dobrze nie szukałem na forum bo nawet nie wiem co za bardzo wpisac w wyszukiwarce.

Jakes pomysły ?:)

Opublikowano

mam podobnie. Trzęsie przy zatrzymywaniu i przy gaszeniu. Więc tez obstawiam poduszki i przymierzam sie im przyjrzeć.

Gdzieś na forum czytałem jak sprawdzić dwumasa żebyś mógł wyeliminować jedna z opcji. Wrzuca się 1 lub 2 bieg i puszcza pedał gazu. Podobno gdy dwumas jest ok to nie trzęsie, nie szarpie, gdy dwumas do wymiany podobno te objawy występują.

pozdrawiam

Opublikowano

wydaje mi się że napewno jest więcej niż dwie. Koszt to chyba coś koło 100-150zł - z tego co widziałem na allegro. Nie wiem ile w ASO.

U mnie tez mniej trzęsie jak wcisnę sprzęgło.

Opublikowano
Witam w E46 dieslu każdym są dwie poduszki silnika .W 330 poduszka lewai prawa są takie same nie ma różnicy stron cenna w ASO 237 pln.W 320d lewa i prawa są różne,jak równiaż do wersij z automatem prawa jes inna koszty w 320d 178pln sztuka bez różnicy za wersje. poduszki w orginale produkuje firma lagenforder i są pod tą marką dostępne trochę taniej w inter-cars .pozdrawiam

było E-36 1,8 E-36 compakt 1,8d E-46 320dTa,jest E-46 330dt

http://www.bmwteam.pl

Opublikowano
zdejmi spód pod silnikiem i masz ja na widoku,ale wizualnie to niema możliwości ich określić ich stanu,trzeba od spodu podeprzeć je rurą lub tzw. brechą wtedy wyjdzie w góre i można obejrzeć ale i tak nie zawsze jest się w stanie do końca określić ich stan, niby całe brak pęknieć a auto drży.wymieniamy niby te jeszcze dobre i mamy radykalną poprawe,poduszki w dieslu w 320 są zasłabe nagminny problem (w prywatnych rozmowach w ASO wada)

było E-36 1,8 E-36 compakt 1,8d E-46 320dTa,jest E-46 330dt

http://www.bmwteam.pl