Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupiłem wycieraczki i problem polega na tym że mam bez spoilera bo nie bylem autem. I teraz czy założyć bez tego co mam teraz < na starej wycieraczce jest chyba orginalny bmw spoiler bo ma wypalone logo> czy zamienić na model ze spoilerem czy też spróbować podmienić gumy i pozostawić konstrukcję wycieraczki i spoiler po stronie kierowcy .

Dzięki za pomoc.

www.forumgsm.pl

O komórkach wiemy wszystko!!!

Opublikowano
:duh: :mad2: Spróbuj dobrać auto do spoilera... Nie masz większych problemów? Spoiler w orginalnych wycieraczkach nie da sie przełozyć a chyba nie jest problemem zamiana na takie ze spoilerem. Wystarczy paragon.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
... tylko same gumy... 14 PLN dłuższa i 7 PLN krótsza = 21 PLN i nie ma różnicy pomiędzy jakością wycierania takiego "czegoś", a nowymi wycieraczkami za 150 PLN... No i masz spoiler :mrgreen:...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

O to mi właśnie chodziło a forum chyba jest po to żeby się pytać, a na tyle inteligentny jestem że wiem że z paragonem mogę oddać. W sumie to jak ma się tak radzić to lepiej nic nie pisać.

Dziękuje autorowi 2 postu.

www.forumgsm.pl

Opublikowano
Forum jest po to zeby sobie pomagać, ale na konkretne tematy a nie przeklądanie spoilerów na wycieraczkach. To tak jak z pogotowiem. Dużo osób dzwoni z gorączką a nie konkretnym problemem, nie licząc się z tym ze ktoś moze naprawdę potrzebować pomocy...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano

To można ten temat usunąć, 1 osoba się życzliwa trafiła odpowiedziała i już wiem.

I nie myl pogotowia gdzie ratują życie z forum o samochodach

Pozdrawiam.

www.forumgsm.pl

Opublikowano
witam. u mnie tez sie zbiera na wymiane wycieraczek. z wypowiedzi "thenygoos" zrozumialem ze wystarczy wymienic same gumy, tzn kupic nowe i zalozyc na org wklady a nie cudowac z wymiana calych wycieraczek

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano
witam. u mnie tez sie zbiera na wymiane wycieraczek. z wypowiedzi "thenygoos" zrozumialem ze wystarczy wymienic same gumy, tzn kupic nowe i zalozyc na org wklady a nie cudowac z wymiana calych wycieraczek

tak robie od zawsze :P

Opublikowano

Też wymieniam gumki w oryginalnych wycieraczkach, ale:

- nie zakładam gumek z metalowymi klipsikami na końcu. Bez względu na to, z której strony wycieraczki dam to zapięcie, to zawsze się w końcu wysuwa i rysuje szybę.

- kupuję całe wycieraczki z dobrymi gumkami i metalowymi listewkami na całej długości gumki (Alca Exclusiv), zakładam to zgodnie ze sztuką i jest idealnie. Polecam takie rozwiązanie.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano

Witam,

Polecam wycieraczki z Praktiker-a.

Ich marka własna, nie pamiętam jak się nazywają.

2 wycieraczki 610mm kosztują 8PLN (7.99 dokładnie), ładnie wchodzą w oryginalne pióra i bardzo fajnie zbierają.

Przerabiałem też wycieraczki z OBI, ale te z praktikera są tańsze i lepsze.

/Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano
Theny skoro w E34 obie wycieraczki majapo 600 mm to która jest dłuższa a która krótsza? :)

Ale ja mam E39 i od kierowcy jest dłuższa i guma grubsza :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Theny skoro w E34 obie wycieraczki majapo 600 mm to która jest dłuższa a która krótsza? :)

Ale ja mam E39 i od kierowcy jest dłuższa i guma grubsza :mrgreen:

mozna dostac same gumy dl.70 cm. pasuja orginal ...ostatnio wymienialem w E-39 ...koszt to 9.80zl. szt.

Opublikowano

W e34 obie są takie same, ja osobiście polecam same gumy i nie kupuj oryginałów bo to nie ma sensu wymiana gumek w wycieraczkach czy to e39 czy e34 max 15 minut, no chyba że dojdzie tył w kombi to 4 minut dlużej :)

Gumy można kupić w każdym hipermarkecie

brokat_