Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

wiem ze post byl niejednokrotnie :) ALE.

No wlasnie ale komputer w mojej pokazuje 8.6 l/100. Jezdzilem spokojnie caly czas po miescie. Mam takze webasto i napewno na spalanie ono tez cos wplywa. Prosze o szczere wypowiedzi. Dziekuje

Opublikowano
no 8,6 to u mnie w średniej nigdy nie pokazywał , zazwyczaj od 5,6 do 7,6 w mieszanej na bak ale realne to było 7,5-11L/100 więc ten komp to pic na wodę
Opublikowano
to zmieniaj ten wtrysk smiało mój fader miał to samo w citroenie C5 i tak samo komp pokazywał mu przy jego jezdzie 8l a powinno byc 5-6litrów aha i z kieszeni ci zdrowo poleci bo zamienników nie ma :hand:
Opublikowano

Witam

Ja zauwazylem u mnie ze komp na trasie zaniza spalanie gdzies o 1litr a w miescie jak jezdze na krotkich odcinkach (zima) to zawyza. Normalnie srednie spalanie pokazuje 8litrow. Mam automat.

Pozdrawiam
Opublikowano
mi komp zaniża o jakieś 0,3 - 0,5 litra. więc nie jest tak źle
Opublikowano
Mi sie wydaje ze cos jest nie tak ja trzeba ja w swojej BMW a mam taką samą to nie wiem jak bym sie starał ale za cholere nia miał bym powyzej 8litrów na 100km podjedz do dobrego mechaniora i niech Ci wykręci wtryski i sprawdzi czy jest wszystko ok!!! Dobrze radze!! POZDR.
Opublikowano
Dzieki za posty tzn ze nie mam co sie przejmowac spalaniem 8,6 jest to normalny objaw :)??

Jak chcesz wiedziec jakie masz prawdziwe spalanie to zalej bak do pelna, wyzruj kilometry, zrob 200-400 km, ponownie zalej do pelna i bedziesz mial prawdziwy wynik, porownasz ze wskazaniem komputera. Mi teraz pokazuje srednie 6,2, zima pokazywal 7,2.

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03