Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jak to jest z tymi spryskiwaczami? W instrukcji doczytałem się że reflektory powinny spryskać się co piąty raz używania spryskiwacza. U mnie reflektory spryskują się za każdym razem nie ważne czy ciągnę manetkę do siebie czy używam ten guzik do intensywnego zmywania. A może to jest tak że jak odpale auto to ta pamięć się kasuje i zawsze za pierwszym razem pryska na lampy? Sam już nie wiem.
Opublikowano

U mnie dzialaja co 5-te mycie szyb chyba że na chwile wyłacze swiatla to wtedy zlicznie zaczyna sie od nowa.

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam takie pytanie z innej beczki ale też o spryskiwaczach:

mam oryginalny xenon (oryginalne przetwornice itd żarówki już nie :)) założony przez poprzedniego właściciela ale bez spryskiwaczy czy oprócz czegoś TAKIEGO muszę zakładać do spryskiwaczy coś jeszcze :?: Jakąś dodatkową pompkę albo ccoś :?:

Jak sprawdzić czy jest samopoziomowanie w lampach :?:

Po załączeniu nawet postojówek lampy obniżają się i podnoszą i słychać spod maski, dźwięk pracujących silniczków.

Opublikowano
Witam. Jak to jest z tymi spryskiwaczami? W instrukcji doczytałem się że reflektory powinny spryskać się co piąty raz używania spryskiwacza. U mnie reflektory spryskują się za każdym razem nie ważne czy ciągnę manetkę do siebie czy używam ten guzik do intensywnego zmywania. A może to jest tak że jak odpale auto to ta pamięć się kasuje i zawsze za pierwszym razem pryska na lampy? Sam już nie wiem.

Po zgaszeniu silnika i ponownym jego uruchomieniu przy włączonych światłach reflektory będą myte zawsze przy pierwszym myciu a dalej to tak jak piszesz co piąte mycie..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam takie pytanie z innej beczki ale też o spryskiwaczach:

mam oryginalny xenon (oryginalne przetwornice itd żarówki już nie :)) założony przez poprzedniego właściciela ale bez spryskiwaczy czy oprócz czegoś TAKIEGO muszę zakładać do spryskiwaczy coś jeszcze :?: Jakąś dodatkową pompkę albo ccoś :?:

Jak sprawdzić czy jest samopoziomowanie w lampach :?:

Po załączeniu nawet postojówek lampy obniżają się i podnoszą i słychać spod maski, dźwięk pracujących silniczków.

Sam właśnie jestem na etapie dorabiania spryskiwaczy. To nie takie proste.

Jeszcze musisz dokupić oryginalne wężyki dodatkową pompkę wysokiego ciśnienia < nie może być taka jak do szyb >

No i jeszcze pozostaje dorobienie elektryki < żeby pryskały co piąty raz a nie zawsze>

Razem koszt około 500 - 600 zł.

A samo-poziomowania raczej nie masz. Ale nad tym bym nie rozpaczał bo ono koryguje jedynie obciążenie tyłu < czyli robi to co pokrętło>

Wystarczy pamiętać o dostrojeniu pokrętłem.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!