Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Słuchajcie , mam możliwość kupienia po dobrych pieniądzach i dobry silnik z modelu 540 z 1993, też na automacie . Jest możliwe w ogóle przełożenie tego silnika do mojej beti ? Może więcej uwag na ten temat podsuniecie ? Co jeszcze ewentualnie musiałbym zrobić ? Jeśli był już ten temat to sorki ale nie dość chyba uważnie szukałem , nie denerwujcie się :wink:

Nadal dobrze mnie się jeździ :)

Kasa dla Ciebie

Opublikowano

czy się da, to odpowiem Ci że pewnie że się da

czy jest sens to już inna bajka

Opublikowano

Poczytaj kolego o swapach i sie zastanow czy warto. Pieniadze, ktore zainwestujesz beda wieksze niz jakbys sprzedal swoja maszyne i kupil sobie 540.

Nalezy brac pod uwage ze z reguly sam silnik nie wystarcza. Trzeba miec skrzynie (mimo ze automat moze lecz nie musi byc inna), dyfer, wiazke elektryczna, komputer, lapy silnika, czesto chłodnice i pewnie kilka jeszcze innych wynalazkow.

Jak dla mnie swapy maja sens jedynie wtedy gdy wsadza sie cos czego fabryka nie przewidziala np do 325 12V e30 wklada sie 24V.

Opublikowano
oprócz tego wszystkiego co napisał Centrino. Jeszcze układ wydechowy, układ hamulcowy się troszkę różni a pasuje mieć czym wyhamować większą moc :mrgreen:
Opublikowano
Jeszcze kilka lat temu mógł byś się zastanawiać nad takim czymś bo nie było zbyt dużo aut na rynku,teraz spokojnie możesz przebierać w wersjach silnikowych,także sprzedaj tą co masz i kup orginalną 540 :cool2:
Nur bmw e32