Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie jak w temacie. Zostawiłem samochód na pięć dni nieużywany. Wczoraj wieczorem próbowałem go odpalić, rozrusznik kręcił, a auto nie odpala aż w końcu akumulator padł. Wogóle od dłuższego czasu wydawało mi się, że auto zbyt długo odpala nawet na ciepłym silniku.

Co może być przyczyną? Gdzie tego szukać? Czy można coś z tym samemu zrobić?

Opublikowano
no właśnie też myślałem o tym, ale jak mogę to sprawdzić? Auto normalnie otwiera się z pilota i nie ma dziwnych objawów, które mogłyby wskazywać na imobilajzer...
Opublikowano

ja miałem problem właśnie z imobilajzerem mechanik kazał mi wymienić baterie w kluczyku i wszystko gra niewiem może to tylko zbieg okoliczności

pozdrawiam

SEX JEST JAK BMW RADOSC Z JAZDY :-)
Opublikowano
No tak ale mi kluczyk normalnie działa i na odległość auto otwiera. Chyba że jeszcze spróbuje drugim kluczykiem odpalić, ale nie sądzie żeby to było to.
Opublikowano
Jeszcze jedna sprawa. Zauważyłem pewien objaw, który niekoniecznie moim zdaniem powinien być, a mianowicie po włączeniu zapłonu przez jakąś minutę, może dłużej pod maską syczy jakby uchodziło powietrze. Czy może to mieć jakiś związek z tym że auto nie pali??
Opublikowano

to akurat sprawdziłem i nie cofa. Tzn nie ma baniek w wężykach.

A tak wogóle to udało mi się w końcu to autko uruchomić, ale teraz już jestem pewien, że za długo auto pali nawet jak jest ciepłe.

Opublikowano
według mnie to paliwo dochodzi do pompy ale ona nie podaje go dalej moze to byc problem z automatycznym odpowietrzaniem,a tak poza tym jak nie to , to cos innego w pompie
Opublikowano
bez wizyty w serwisie sie nie obędzie a tam i tak fure pod kompa podłączą bo to podstawa,a potem jak by cos to bedą szukać dalej
Opublikowano
ja bym w pierwszej kolejnosci wymienil filtr paliwa podobna sytuacje mial moj ojciec w swojej buni jak wymienilem filtr odpalil bez problemu a jesli nie filtr podlacz pod komuter pozdr
Opublikowano

witam!

Sytuacja się powtórzyła tym razem po dwóch dniach. Jeszcze raz zapytam co to może być. Pytam tak dociekliwie ponieważ chce z tym jechać do serwisu a niestety nie jestem w Polsce więc chce się przygotować na koszty z tym związane.

Co do fitra paliwa wymieniony był w styczniu a przejechałem naraze od stycznia jakieś 5000km.