Skocz do zawartości

Swap M70 na M73

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

testy te były robione przez AutoBild - są one min umieszczone w danych do pobrania ze strony BKP - są to dla mnie miarodajne wyniki - bo to co podaję fabryka nie zawsze jest prawdą

dla mnie ta sekunda ma małe znaczenie - takie przyspieszenie jak mam teraz jest dla mnie wystarczające w zupełności...

natomiast dla niektórych ta sekunda różnicy to bardzo dużo... zobacz w dane samochodów - jak jakis ma np 8,7 do setki to o ile z taka samą skrzynia musi być większa moc silnika żeby zrobić sekunde mniej ...

na przykładzie e32/e38 750 też ladnie widać ile 4hp24 zabiera ...

Edytowane przez xsilver

Opublikowano

dajcie już spokój z tym popędzaniem mułów i żółwi bagiennych panowie bo was JOZIN Z BAŹIN pogodzi :mrgreen:

temat sprowadza sie do tego że trzeba znaleźć dawcę jednostki napędowej dla Blastera i to on sie musi zdecydować, najprostsza wersja to zwieźć całe zdrowe 750iL z helmutowa, jest opcja partycypacji w kosztach tego zacnego przedsięwzięcia, niech sie chłopak wypowie co ma zamaior zrobić :clap:

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano
  • Autor

Panowie ,,,

Spokojnie

Dla mnie to naprawde nie istotne czy autko będzie szybsze o te pół sekundy czy nie............

Ja chce w nim poprostu silnika który pozwoli mi przez następne kilkanaście lat spokojnie podróżować po Europie

i tyle

koszy nie grają dla mnie wiekszej roli,,,, równie dobrze jutro moge pojechać kupić sobie E38750i i mieć święty spokój ale jakoś upodobałem sobie model E32 750,,,,,,i nim chce sobie jezdzić

Myśle że kupie M73 i założe do niego sterowanie z m70,,, tak chyba będzie najprosciej,

Ale ostateczną decyzje podejme do końca miesiąca

Pozdrawiam

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
co do takiego swapu to mam auto e38 750 po dzwonie silnik i skrzynia w stanie niemal idealnym auto szykował sobie brat i uszykował po malowaniu całego auta zapłacił 3000 po dokładnie po 2 tygodniach wypadek a wiec sam fakt ze nie robił by sobie kosztów gdyby chciał to sprzedać bardzo polecam