Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powoli szykuję sie do wymiany szczotek lub całego regulatora napięcia, tematy przejżałem ale nikt nie pisze o konkretach tylko jakie są objawy, a to akurat wiem 8). Chodzi mi o to czy w alternatorze Valeo 90A (silnik M50B20 z 1991r) da sie wymienić same szczotki, a jeśli okarze sie że to nie szczotki to czy ktoś wymieniał regulator napięcia w tym alternatorze i zna jakiś rozsądny sklep w okolicach warszawy gdzie można go nabyć, bo ja przed chwilą wróciłem ze sklepu i usiadłem z wrażenia:

cena regulatora napięcia do Valeo 90A to 470pln :shock: a do Boscha troszkę tańszy bo 290pln.Ceny poprostu złodziejskie dlatego poszukuje jakiegoś zamiennika w rozsądnej cenie. Dlaczego regulator napięcia do Audi kosztuje 43pln oryginalny a do BMW 470pln :?: (to ciekawa polityka), miałem obydwa w ręku, parametry mają identyczne, ale niestety obudowa i szczotki są inne.Zaczynam jednak wierzyć w to że ceny niektórych części do BMW są wysokie, ale nie rozumiem czym to jest uzasadnione.

Podsumowując:

-ktos wymieniał regulator napięcia :?:

-ile zapłacił :?:

-gdzie kupił (oklice Warszawy najchętniej) :?:

-czy istnieją jakieś zamienniki :?:

-i czy da się wymienić same szczotki :?:

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
Ja dwa dni temu wymieniałem regulator napięcia tylko w alternatorze Bosha. Kupiłem regulator napięcia nie bosha tylko innej firmy(zamiennik). Zapłaciłem za niego 18 zł.
Opublikowano
Ja dwa dni temu wymieniałem regulator napięcia tylko w alternatorze Bosha. Kupiłem regulator napięcia nie bosha tylko innej firmy(zamiennik). Zapłaciłem za niego 18 zł.

A nie wiesz jakiej firmy był ten zamiennik?? szukam poprostu jakiegoś punktu zaczepienia bo moje poszukiwania utkneły w miejscu.

18pln to śmieszna cena, jaki masz silnik :?:

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
Polecam tą firmę: http://www.bendiks.pl. Osobiście korzystam z ich filii w Krakowie www.bendiks.kraków.pl i niemogę powiedzieć złego słowa na ich usługi. Ostatnio regenerowałem u nich cały alternator, zajeło im to 1,5 godziny razem z demontażem i montażem części w aucie. Regulator napięcia do E36 kosztuje u nich ok. 25 zł. Mają wszystkie części od ręki. Koszt regeneracji całego alternatora to 370 zł. Stara zostaje obudowa ( zostaje wypiaskowana i wygląda jak nowa!) i w moim przypadku diody, reszta do wymiany. Do tego dają pół roku gwarancji. Myślę, że się opłaca. :cool2:
Opublikowano
witam musisz wykręcić regulator i są dwie opcje: możesz wymienić same szczotki ok.2zł szt. pierwszy lepszy elektryk ci je przelutuje,bądż kupić zamiennik ok.40zł. w wawie jest sklep na ul.stawki lub na ul.wolskiej.pozdrawiam