Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć jestem posiadaczem 525 tds.Rano jak odpalam auto musze dwe razy podgrzać świece,bo inaczej nie odpali.Dodam tylko że świece wszystkie mam nowe.Czy ma to jakiś związek z pompom wtryskowom?
Opublikowano

:search: tego nie ruszałeś :?:

gdybyś poszukał, znalazłbyś, że gdy jest chłodno - sprawdzona metoda na bezproblemowe odpalenie tds-a rano - poczekać na "pyknięcie" przekaźnika od świec, lub grzanie na dwa razy

Opublikowano
Kiedyś w mrozie odpalał za pierwszym razem, dla tego sie pytam co sie dzieje.A teraz jak jest -2 stopnie to musze dwa razy podgrzać świece i wtedy odpali ,ale przez pare sekund chodzi nie równo.
Opublikowano

Moze też warto sprawdzic czy paliwko z pompy nie schodzi.Zeknij rano czy w przewodzie nie ma pęcherzy powietrza

Pozdrawiam

Opublikowano
Widze że kolega z Sopotu jest-ja mieszkam kawałek za Gdańskiem,a co do tych bombelków to sprawdzałem i nic nie ma.Ktoś mi powiedział że to drobna awaria elektroniki.Ale dzięki.Pozdro.
Opublikowano

witaj. nie chcę Cię straszyć ale ja tak miałem kiedyś w ścierze. nie wiem jaka jest techniczna róznica ( a napewno jest przeogromna, przeciez to był tylko Ford ). Tak samo na początku pieknie palił na raz ( 1.8 TD ). potem przyszły chłodne dni i palił na drugi raz ( podwójne podgrzanie ). Potem przyszedł mróz i to była loteria, za którymś razem zabakał i cieszyłem się jak dziecko ( bo byłem młody a to była moja pierwsza fura ). Potem nie rozstawałem się z puszką z gazem do odpalania ( codziennie rano otwarcie machy i pryśnięcie w dolot powietrza skutecznie dawało rade ). Z czasem przyszła wiosna, dolegliwości ustepowały ale nie zupełnie. Niedługo potem znalazł się kupiec i sprzedałem mu ten problem.

W międzyczasie byłem u dwóch mechaniorów i obydwoje zdiagnozowali pompę wtryskową jako przyczynę wszystkich męczarni. pozdrawiam

PS FORD NEVER AGAIN ( miałem dwa ) :roll2:

Opublikowano

Jakiej firmy kupiłeś świeczki i czy dochodzi zasilanie na wszystkie 6szt.A jak było przed wymiana swiec?

Pozdrawiam

Opublikowano
Swieczki były boscha.Sprawdzałem i prąd jest na wszystkich kablach.A co do odpalania to było wszystko dobrze jak go kupiłem,a to było 3 lata temu.Poza tym wielkich problemów nie mam z odpalaniem.Tylko czysta ciekawość bo zdaje mi sie to dziwne.