Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie. Jak wyłączyć ASC w moim 525iA e34?????? Jestem nowy i prosze o wyrozumialosc . Prosze o odpowiedz i z gory dziekuje:D
Opublikowano (edytowane)
Do ABS wystarczy wyjąć bezpiecznik to może do ASC tak samo.

Chodziło mi o to czy wystarczy że przycisne przycisk od ASC i ono mi sie wylaczy czy musze przytrzymac albo cos. A i czy ASC jest domyslnie wlaczony i po nacisnieciu go wylaczam czy na odwrot????

Edytowane przez navi777
Opublikowano

nie rozumiem pytania ???

Przecież do ASC masz przycisk wyłączasz nim i włączasz , po co grzebać w bezpiecznikach

BMW to nie mercedes trakcje spokojnie wyłącza się guziczkiem :!: :!: :!:

:twisted:

ASC jak Ci się pali w desce rozdzielczej takie coś żółte to jest wyłączone

Opublikowano
Do ABS wystarczy wyjąć bezpiecznik to może do ASC tak samo.

Chodziło mi o to czy wystarczy że przycisne przycisk od ASC i ono mi sie wylaczy czy musze przytrzymac albo cos. A i czy ASC jest domyslnie wlaczony i po nacisnieciu go wylaczam czy na odwrot????

za każdym razem gdy odpalasz silnik ASC jest aktywne,musisz nacisnąć przycisk by je dezaktywować,ponowne naciśnięcie przycisku znowu aktywuje ASC.

Nur bmw e32
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli zaświeci się kontrolka na desce to znaczy , że się wyłączył.

Odnoszę wrażenie , że nie wiesz o jaką kontrolkę chodzi?

Może masz ą odłączoną lub spaloną?

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Wciskasz przycisk ASC system sie wyłącza o czym informuje kontrolka na desce rozdzielczej i pomykasz....nic dodac nic ując. system jest wyłączony do momentu powtórnego wcisniecia przycisku. Nic dodać nic ując. pozdrawiam miłej zabawy
Opublikowano
Tak jak koledzy piszą przyciskiem wyłączasz a po każdym odpaleniu trzeba znowu wyłączać. Wyłącza sie całkowicie
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
Ale np w E46 jak sie raz przycisnie to sie wlącza, ale jeszcze ma kontrole nad wozem, a jak sie nacisnie i przytrzyma to oprócz tego zapali sie na desce żółty wykrzyknik i wtedy nie ma żadnej ingerencji elektroniki tak jest E46 u mnie w E39 tak nie jest, a w E34 to nei wiem

Wizyta na stacji benzynowej - 300 zł

Zakupy w sklepie motoryzacyjnym - 1000 zł

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano

To moze ja sie tez podlacze :) ...Bo widze ze moj przycisk cos chyba nie dziala. Naciskam i nic. Dodam ze kontrolki od ABS i ASC dzialaja. Hmmm ktos wie ktory kabel w tym dolnym panelu pod klimatronikiem odpowiedzialny za ASC? Co moze byc jeszcze przyczyna niedzialajacego guzika :D :norty: oprocz przetartego kabla i te de :)

...a kolejne pytanie kieruje do posiadaczy e39 z 1996 roku :) jak wylaczacie ASC czy macie na panelu przycisk czy go nie ma ?

NO BMW - NO FUN !!!