Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miałem dziś pewien problem, jechałem w trasę - około 200 km, paliwa około 50litrów, w pewnym momencie bez jakiegos konkretnego powodu, silnik przestał "ciągnąć" - np przy 90 na godzinę i włączonym piątym biegu - gdy dodawałem gazu auto nie przyspieszało a "szarpało" natomiast na trójce gdy miałem 2tys obrotów wciskałem gaz do oporu silnik przyspieszal jak przymulony i nagle przy jakis 4,3 tys obrotów dostawał nalezytego "kopa". przy utrzymywaniu stałej prędkosci 90 - 100 auto "szarpało" po około 50km takiej jazdy wszystko nagle wróciło do normy... Co to mogło być? jakieś sugestie? pozdrawiam
...lubię ją,
Opublikowano
jakiś syf w paliwie, zapchał Ci wtryski, a później przepłukało paliwo i dlatego wszystko wróciło do normy. Wlej środek do czyszczenie wtrysków do paliwa i pojeździj trochę, by je dokładnie przemyło. Środek np. Shella
I'm in love, but don't tell my real Love :D Alpina...
Opublikowano
Mi to raczej nie wyglada na uklad paliwowy, ale oczywiscie moge sie mylic. Proponuje podpiac pod komputer. Moze cos pokaze.
BMW - Like No Other
Opublikowano
Tez myslalem nad przeplywka, tyle tylko ze @siodemka pisal ze autko nigdy gazu nie widzialo, wiec jaka moglaby byc przyczyna zacinania sie przeplywki :?: Ale sprawdzic zawsze mozna. Moze bede sie powtarzal ale warto tez sprawdzic klin kola pasowego na wale (czy aby przypadkiem nie przestawia mu sie zaplon).
BMW - Like No Other
Opublikowano
właśnie z moich odczuć to coś z komputerem, dziś miałem to samo jakieś 10km, po czym typowe piknięcie i na wyświetlaczu pojawił się napis o spalonym bezpieczniku od przyczepy i samochód zaczął jechać normalnie... tylko że ja przyczepy nie miałem :)
...lubię ją,
Opublikowano
Z tego co wiem to bezpieczniki od przyczepki sa gdzies w bagazniku (chyba po lewej stronie) i nawet jak nie masz haka to instalacja jest wyprowadzona (zamiast podlaczenia gniazda sa tam jakies zworki) dokladnie Ci nie powiem bo sam tego nie rozbieralem :( Mignal mi sie gdzies ten temat tu na forum. Powodzenia!
BMW - Like No Other
Opublikowano
ok wymieniłem. jutro wleję ten dodatek do paliwka. zastanawiam się jaki związek mogły mieć ze sobą - ten bezpiecznik i ten brak mocy. nic, jak się to znowu powtórzy to pojadę podpiąć pod komputer. przepływkę sprawdziłem profilaktycznie - nigdzie nie obciera.
...lubię ją,