Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat ten był już poruszany napewno setki razy lecz nie znalazłem odpowiedzi na mój problem... Mianowicie jak jade na 4 biegu i mam te 80 km/h i puszcze gaz i spadnie mi tak prędkośc do 75km/h i wcinse następnie gaz to powstanie takie wycie buczenie coś jak by było wyjechane już jakies łożysko lecz to byczenie nie jest regularne bo buczy i nagle ustaje a i występuje tez przy jeździe ze stała prędkością też właśnie tak w oklociach 75-80 km/h. Jak myślicie co to może byc bo na moje oko to albo łożysko na podporze albo most...

I jesli to był by most to czy łożyska znajdujące się w nim są wymienialne bo chiał bym je wymienic samemu jeśli to jest to robił ktoś to już....

.:::B:::. .:::M:::. .:::W:::.
Opublikowano

A moze cos w kołach?? Co do wymiany łozysk to ja bym wolał kupic uzywke niz naprawiac, bo łozyska sa drogie, a gorsze jest to, ze idealne spasowanie i skrecenie jest praktycznie niemozliwe.

Po takiej naprawie nie jest tak cicho jak po fabrycznym złozeniu.

Opublikowano

Napewno to jest coś z podporą albo mostem bo jak pojawia sie to buczenie a wcisne sprzęgło to ustaje buczenie...

A wiesz gdzie moge kupic takie łożyska...

Opublikowano
Wiec ponawiam pytanie wie ktoś gdzie można zakupic te łożyska...

Kup uzywke, bo nie zrobisz tego dobrze. Bedzie Ci wyć, pomimo tego ze wymienisz łozyska.

Opublikowano
Jedno łożysko to które jest na ataku kupisz w serwisie bo nie występuje w zamienniku koszt ok 850zł koszt pozostałych dwóch na koszu to ok 250-300zł + simmeringi jakieś 120zł czyli masz jakieś 1300zł a używany most kupisz za jakieś 400-500zł i dostaniesz na niego 7 dniową gwarancję rozruchową jak coś będzie nie tak zawsze możesz oddać. Jak będziesz potrzebował most to się odezwij.
Opublikowano
Mam jeszcze takie pytanie czy most od sedana bądz cupe podejdzie do compacta bo słyszałem że w compactcie jest jakiś inny czy to tylko bajka...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czy dyfer od e34 pasuje do compacta e36 bo szukałem po allegro i tam pisze że pasuje od e34 do compacta prawda to czy bzdura ?
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. i znowu problem.... podczas jazdy moja niunia jakis dziwny dzwiek jest slyszalny, jadac na LUZIE (na biegu zreszta tez, na luzie bardziej slyszalny)slychac "terkot" w okolicy mostu lub tylnich kol.... dzwigalem auto na podnosniku i krecilem kolem slychac ten terkot mniej bo mniej reka nie zakrece kola 60km/h na poczatku myslalem ze to lozysko przy kole.. ale dzwiek dochodzi jakby z okolic dyfra (e 36 316i m40) drazni mnie to strasznie czy to juz padaka?? moze jak kupowalem bunie to mialem troty zamiast oleju przekladniowego nie wiem... po miescie pol biedy gorzej jak na trasie sie zagrzeje/zatrze badz cokolwiek innego.. Pozdrawiam!
Opublikowano
pozdro dla ciebie :cool2: ja zajezdziłem w swojej 320 4 mosty :mrgreen: i powiem ci tak naprawa typu wymiana łożysk nic nie daje mosty wyją nadal bo na zjechanych łozyskach dostały tryby . kup jakiś z rozbitej BM taniej cie wyniesie łożyska mozna kupic mogę nawet ci numery podać i firmę jaka produkuje je dla bmw ale są drogie szczególnie na wałek atakujący + olej 75/90 . ja kupiłem ostatnio most za 300zł i naprawdę jest super zero wycia :D