Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Moje PDC działało super aż do wczoraj. Wsiadłem do samochodu, włączyłem wsteczny...i cisza. Ani nie pika, ani dioda na przycisku nie świeci, ani nawet ręcznie nie można jej włączyć. Wiem że w przypadku uszkodzenia PDC powinna dioda chociaż mrugać a u mnie nic. Mam takie wrażenie jakby prądu nie było w PDC :wink: Może jakiś bezpiecznik ???? Miał ktoś z Was taki problem ??? Sprawdziłem bezpieczniki pod maską, lecz nie wiem gdzie znajdują się bezpieczniki i centralka elektryki PDC. Przeryłem już forum, lecz potrzebuje kogoś kto miał taki sam przypadek. Pomocy
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Sprawdź bezpieczniki w bagażniku nad akumulatorem....

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Ja też mam e38 i mam ten sam problem PDC nie działa ani z przodu ani z tyłu ale dowiedziałem się że może być uszkodzony któryś czujnik i wtedy cały układ nie będzie działał. Ja też szukałem bezpieczników ale to nic nie dało.
Opublikowano
W moim przypadku, na podstawie wypowiedzi " fachowca" wiem że w przypadku awarii pika sygnał ,potem cisza a dioda na klawiszu miga, 1 czujnik nie styka , całośc nie chodzi, jak w abs, sprawdz czy jest prąd ? ( klucz na zaplon, wsteczny i dotykaj po kolei czujek, lekko drżą, może prąd jest, a tylko w srodku przy włączniku coś nie tak) powodz.
Opublikowano
Sprawdź bezpieczniki w bagażniku nad akumulatorem....

Marcosz, czy orientujesz się który dokładnie bezpiecznik odpowiada za PDC ? Dziwna sprawa z tym PDC, wczoraj przez pół dnia działał i dzisiaj znowu cisza.

Czy ktoś miał jeszcze taki problem :?: