Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Prosze o opinie uzytkowników klasycznych lamp w 118, czy jakość ich świecenia jest zadowaląjaca? Moze jakies obiektywne porównianie do ksenonów?
Opublikowano

Swiecą dobrze,choc szybko sie brudzą.Wtedy świecą wiadomo jak-słabo.

Bierz ksenony i (nie wiem czy jest taka opcja)spryskiwacze :-)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Ksenony występują tylko i wyłącznie razem ze spryskiwaczami.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
jak mam brudne lampy zatrzymuje sie na stacji benzynowej, czyszcze z brudu, pije kawe i jade dalej:) i nadal mam 3200 zł w kieszeni:)

Nooo... Starczy na jakieś 650 kaw...

:lol:

Pozdroofka

TT

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
zamiast na ksenony wydałem pieniadze na siedzenia, połaczenie skory z materiałem, wygodne i pieknie pachna, zdecydowanie dobry wybor, klasyczne lampy swieca :)
Opublikowano
Zamawiając ksenony warto odpowiedzieć sobie na pytanie czy dużo jeździ się w nocy - to taka rada na przyszłość bo KOlega już odebrał autko - jeśli nie to nie warto wydawać pieniędzy na nie, bo potem tylko eksploatacja jest droższa - ja kiepsko widze w nocy - niezależnie od tego czy jadę z ksenonami czy bez, więc unikam nocnych eskapad - chyba że muszę, a musze b. rzadko :) więc osobiście nie zależy mi na światłach ksenonowych.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
...absolutna nieprawda. Ksenony to jest zupełnie inna bajka. Już niedługo wszystkie auta będą miały ksenony. Tak było ze wspomaganiem, z ABS-em,poduszkami powietrznymi itd. itp.... Polecam wszystkim ksenony ale nie takie kupowane za 300zł i montowane bez soczewek i świecące wewszystkich kierunkach, oślepiające wszystkich w koło..Pozdrawiam. :)
Opublikowano
...absolutna nieprawda. Ksenony to jest zupełnie inna bajka. Już niedługo wszystkie auta będą miały ksenony. Tak było ze wspomaganiem, z ABS-em,poduszkami powietrznymi itd. itp.... Polecam wszystkim ksenony ale nie takie kupowane za 300zł i montowane bez soczewek i świecące wewszystkich kierunkach, oślepiające wszystkich w koło..Pozdrawiam. :)

A jaki jest sens płacenia za ksenony jeżeli jeździsz samochodem tylko w ciągu dnia???

Dla przykładu: kobieta, 55 lat, wyjeżdża z domu o godzinie 8:00, jedzie do swojego biura, wraca o 16:00. Dwa razy do roku wyjeżdża na urlop, raz samochodem nad morze, raz samolotem w ciepłe kraje.

Po co ma wydawać 3000 pln jak za te pieniądze może sobie dokupić klimatyzację automatyczną?

Każdy wybiera to co mu potrzebne, mi nie były i nie mam z tym żadnego najmniejszego problemu. Zamiast nich zamówiłem kierownicę od M i czarną podsufitkę i to mnie jara.

Niestety w Polsce jest takie przekonanie, że ksenony to jest mega wypas, a jak wogóle wyglądają, a sąsiad ma, itp.

Kiedyś, szczególnie w Niemczech było tak, że jak ktoś zamawiał klimatyzację, to nie zamawiał już elektrycznie otwieranych szyb, po co mu skoro i tak ich nie będzie otwierał.

www.bmw-uzywane.com

Opublikowano

Kiedyś, szczególnie w Niemczech było tak, że jak ktoś zamawiał klimatyzację, to nie zamawiał już elektrycznie otwieranych szyb, po co mu skoro i tak ich nie będzie otwierał.

albo szyberdach

masakra ;(

zh
Opublikowano

Os oczywiście masz rację ale nie do końca... po pierwsze : mając ksenony masz również tzw . światła do jazdy dziennej w kształcie obwódek -wyglada to rewelacyjnie.Gdy robi się ciemniej np. w tunelu ksenony włączają się automatycznie(super sprawa).Nie muszę nic machlować -w aucie pokretło od świateł mam w stałym polożeniu-duzy komfort-nie muszę pamietać czy włączyłem światła czy nie.

Po drugie -w grudniu o godzinie 16 jest juz ciemno. :lol:

po trzecie- jak juz wydajesz okolo 100tys. zlotych na auto to 3000 złotych nie jest dużą kwotą a auto nabiera innego wymiaru.Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
Os oczywiście masz rację ale nie do końca... po pierwsze : mając ksenony masz również tzw . światła do jazdy dziennej w kształcie obwódek -wyglada to rewelacyjnie.Gdy robi się ciemniej np. w tunelu ksenony włączają się automatycznie(super sprawa).Nie muszę nic machlować -w aucie pokretło od świateł mam w stałym polożeniu-duzy komfort-nie muszę pamietać czy włączyłem światła czy nie.

Po drugie -w grudniu o godzinie 16 jest juz ciemno. :lol:

po trzecie- jak juz wydajesz okolo 100tys. zlotych na auto to 3000 złotych nie jest dużą kwotą a auto nabiera innego wymiaru.Pozdrawiam :cool2:

Czujnik świateł możesz mieć bez ksenonów.

www.bmw-uzywane.com

Opublikowano

Tak masz rację.. ale pod warunkiem ,że kupisz je wraz z czujnikiem deszczu (ok 490zł).. tak wynika z konfiguratora dostępnego w necie. Ale zapytam u dealera czy jest to możliwe.Ja mam to w pakiecie komfort- bo bardziej się opłaca . Poza tym nie wiem - na jakie światła przełączane byłyby światła mijania przy tradycyjnych lampach ???? :duh: z pozycyjnych na długie??? z pozycyjnych na mijania?

Jeszcze raz powtórzę... jeżeli kogoś stać na beemkę to wybiera opcje dla siebie najlepszą. Ja uważam ,że ksenony bardziej się przydają niż np. czarna podsufitka :mrgreen: Pozdrawiam :)

Opublikowano

Nie dogadamy się, dla mnie była ważniejsza czarna podsufitka.

I tyle.

www.bmw-uzywane.com