Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie dotyczące tej wtyczki

Ground podpinamy do -

Power (12v) +

teraz pozostają 3 kable które nie wiem gdzie podpiąć

biały z dużym - słyszałem ze to jest uziemienie ?

Memory(12V) i Ilumination pytanie czy podpina sie te dwa do Power (12v) + ??

niestety instrukcja od radia gdzies mi znikła i nie moge jej znalesc

a radio to Blaupunkt London Mp37

Opublikowano
Ło stary ja jak zakładam jakiekolwiek radio to żółty zwieram z czerwonym i prosto do aku, czarny ( masa ) tak samo. Jest to sposób najpewniejszy, bo w kostkach są kijowe kable i na dziurach mogą nie domagać i będzie Ci piosenka przeskakiwać.
Opublikowano

ilumination podpięte jest do oświetlenia deski, jak włączasz światła to odrobinę radio sie przyciemnia, teoretycznie po to by nie świeciło w nocy (przynajmniej tak to działa u mnie w Alpine), jak nie podłączysz to nic się nie stanie, po prostu nie będzie przygasać (u nas w sumie i tak bez różnicy, bo cały czas na światłach się jeździ)

jak podpinasz prosto do aku to nie zapomnij o bezpieczniku, a jak kostki masz kiepskie to kup porządne

Opublikowano
kostki nowe :) radio tez a podpinam pod instalacje tą oryginalną :) (radio poprzednie było orginalne bawaria nie takie złe no ale wole coś mocniejszego :) ) czyli niema sie co martwić, dzięki za rade :idea: no wiesz ja lubie duzo jeździc np na słowacji niema już tych wymagań ze 24h trzeba na światłach śmigać zawsze to jakaś oszczędnosc prądu ;) pozdrawiam