Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak dlugo urzedowi skarbowemu schodzi sie z zalatwieniem formalnosci przy rejestracji auta sprowadzonego z EU? vat24 jesli sie nie myle. wczoraj zlozylem papiery w UC i mysle zeby pojsc do US chociaz nie wiem co urzad celny na to wszystko bo suma byla nie wielka na umowie ale i auto rocznikowo stare ;-)
Opublikowano

Ja na dokument z US czekałem jakoś 5 dni.

A z UC w czym problem? Składasz wniosek, sam wypełniasz, sam wyliczasz sobie akcyzę, taka kwotę płacisz w okienku,

a urzędnikowi pokazujesz dokumenty + dowód wpłaty (właściwie dwa, bo jeszcze opłata skarbowa 17PLN) i znów czekasz ok tygodnia...

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
na umowie mialem 100euro boje sie ze sie czepna wiec chyba wole sie wstrzymac ze skarbowym. Co prawda jak skladalem dokumenty nie mieli zadnych "ale", oprocz tego ze auta nie kupilem bezposrednio od wlasciciela z dowodu a umowe mam od posrednika. Do kobiety ktora byla przedemna sie czepneli, chcieli ogladac jej auto, kazali zrobic jakies zdj a na dokumentach nap ze do sprawdzenia...
Opublikowano
W ciągu tygodnia załatwisz wszystkie sprawy
Opublikowano
na umowie mialem 100euro boje sie ze sie czepna wiec chyba wole sie wstrzymac ze skarbowym. Co prawda jak skladalem dokumenty nie mieli zadnych "ale", oprocz tego ze auta nie kupilem bezposrednio od wlasciciela z dowodu a umowe mam od posrednika. Do kobiety ktora byla przedemna sie czepneli, chcieli ogladac jej auto, kazali zrobic jakies zdj a na dokumentach nap ze do sprawdzenia...

Może miaŁa wpisane 5 Euro :)

Swoją drogą przy akcyzie na poziomie 3% nie ma sensu zbytnio zaniżać kwoty rachunku.