Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam małe pytanko....ale ważna jest dla mnie odpowiedź.

Zostawiłem auto na kilka godzin na warsztacie ... i po powrocie do domu zauważyłem, że jeden xenon (świecił jasno-biało) jest zupełnie różowy. Drugi xenon od kilku m-cy robi się coraz bardziej fioletowy. Wiem że zbliża się pora wymiany. Ale pytam się dlatego, że podejrzewam zamianę tego biało świecącego xenonu na warsztacie....i nie chciałbym robić awantury jeżeli się mylę.

Pozdrawiam.

Memento Mori :-)
Opublikowano

hehe :lol: w niedziele miałem to samo, rano świecił na niebiesko a wieczorkiem już na różowo, najgorsze jest to że trzeba wymieniać dwa na raz

dziś zmieniłem oba żarniki i świeci na biało

a dodam jeszcze, że parę dni wcześniej w nocy już nic nie widziałem podczas jazdy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja nie widzialem różnicy w kolorze ale też na kilka dni przed kompletnym zgaśnięciem jednego żarnika nie widziałem nic na drodze w nocy. Nawet nie mogłem przeczytać nazwy miejscowości na znaku. Po wymianie białe światło z obu żarników.