Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
musisz wpiac sie z kompem - ja mialem podobne objawy jak jedna sonda umarla ...

Xsilver to też ale na komputer w popularnym w Szczecinie warsztacie od "szachownicy" musze czekać jeszcze tydzień, a mnie powoli bardziej zaczyna denerwować mułowatość silnika niż spalanie, choć to też jest sprawa irytująca :wink:

Opublikowano
Arutro tak jak radziłeś mi z tym resetem, tak wczoraj to zrobiłem. najpierw wypiełem moduł komputera i później odłączyłem akumulator na "dłuższą" chwilę. Faktycznie moc powróciła i juz nie jest mułowate, ale co do spalania jeszcze nie jestem pewien, choć wydaje mi się, że do końca nie jest ok z tym.
Opublikowano (edytowane)

Korzystając z wcześniej założonego watku przez siebie dołoże jeszcze jedno pytanie a propo mojego auta.

Tak jak wcześniej pisałem miałem problemy z "smoczym" spalaniem i mułowatością silnika. Udało mi się tego pozbyć, dla pewności pojechałem jeszcze podpiąć się pod komputer - komputer wskazał, że cała elektryka, sondy jest ok. Mechanikowi tylko nie podobałą się nie równa praca silnika na biegu jałowym. No właśnie i z tym mam zagłostke - wczoraj wymieniłem wszystkie świece (NGK) i dzieją się cuda dalej na biegu jałowym, szczególnie jak leko dodam gazu i trzymam sztywno pedał gazu w jednym położeniu. Wtedy zaczyna się "falowanie", wskazówka obrotomierza nie potrafi utrzymać jednych obrotów i lata od 500 obortów do 1500, a buda wpada w wibracje... Co tym razem :?: :?: :) :doh: Przepływomierz i pompe paliwową mam nowe założone.

Edytowane przez SCW4444
Opublikowano

Myśle że autko na wonych obrotach na jakieś 6 garków ci tylko pracuje

sony dają bogatą mieszanke bo wykrywają tlen w powietrzu ja dodasz troche gazu to powyżej 1tyś zaczynają pracować wszystkie garki na bogatej miszance obroty rosną do 1500 sondy nie wykrywają już tlenu zubożają mieszanke obroty spadają koło 1tyś na ubogiej mieszance przestją pracować jakieś garki i obroty jeszcze spadają ale sondy wykrywają już zaś tlen w powietrzu , wzbogacają mieszanke i obroty zaś rosną i tak w kółko

Ja stawiam na jakieś niezaszczelne lub lekko wypalone zaworki wylotowe i zbyt nie równą kompresje

Daj znać jak rozwiążesz problem

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
Witam moja bryczka pali jakieś 19l po mieście przy spokojnej jeździe ,czy silnik krokowy ma wpływ na spalanie . Rano po odpaleniu wchodzi na swoje obroty ale po 1-2 minutach schodzi na 200-300 tak jak by miala zgasnąc , czasami gasnie ale zazwyczaj wraca co to moze być ?
Opublikowano
Myśle że autko na wonych obrotach na jakieś 6 garków ci tylko pracuje

sony dają bogatą mieszanke bo wykrywają tlen w powietrzu ja dodasz troche gazu to powyżej 1tyś zaczynają pracować wszystkie garki na bogatej miszance obroty rosną do 1500 sondy nie wykrywają już tlenu zubożają mieszanke obroty spadają koło 1tyś na ubogiej mieszance przestją pracować jakieś garki i obroty jeszcze spadają ale sondy wykrywają już zaś tlen w powietrzu , wzbogacają mieszanke i obroty zaś rosną i tak w kółko

Ja stawiam na jakieś niezaszczelne lub lekko wypalone zaworki wylotowe i zbyt nie równą kompresje

Daj znać jak rozwiążesz problem

Blaster dzięki (napewno napisze). Najpierw sprawdze szczelność układu dolotowego a następnie ten silnik krokowy - napiszczie mi gdzie go moge u siebie znaleść, bądź podesłać linka. Co do obrotów to taki objaw z falowaniem mam tylko gdy silnik jest zimny. Denerwuj mnie to szczególnie gdy próbuje płynnie ruszyć z pod świateł, a wygląd to wtedy jak bym nie umiał ruszać i robie żabie skoki wrrrr :evil: Jako, że mam małe doświadczenie z bmw to nurtuje mnie jeszcze jedno (może to moje złe odczucie) ale strasznie długo wkręca się na obroty no i spalanie nieco spadło bo teraz na 22litrach w mieście przejeżdzam 140/150km.