Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od jakiegoś czasu irytuje mnie pewnien problem w Mojej BMW, otóż jest to nie przyjemne cykanie silnika, nie ważne czy stoi na obrotach jałowych czy dodaje gazu poprostu cyka troszke nawet jak diesel. Czy ktoś mi z tym pomoże??
Opublikowano

witam

czy to czasem nie zaworki? dawno były regulowane?

ale tak mniemam określ dokładniej jaki to dzwięk i skad mniej wiecej go słychać

pozdrawiam

i nic więcej oprócz prawdziwej radochy z jazdy...
Opublikowano
jakie zaworki ? chyba hydrauliczne popychacze!!!!! ale też często odkręcają się takie szyny olejowe i nie dają oleju na krzywki , ja bym tam zajrzał ..... tylko jest trochę roboty bo trzeba zrzucić kolektory!!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

jasne źle sie wyraziłem

już trochę zapomniałem jak było w V12

ale roboty z odkręceniem kolektorów chyba długo nie zapomnę.....

sugeruję że właśnie tam przyczyna jest

i nic więcej oprócz prawdziwej radochy z jazdy...
Opublikowano
No ale jakby nie paliła na jeden cylinder, to chyba były by większe wibracje itd... Może na początek wyreguluję zaworki??? yyyy Jak to zrobić??? Proszę o jakąś instrukcję, czy oddawać auto do mechanika??
Opublikowano
No ale jakby nie paliła na jeden cylinder, to chyba były by większe wibracje itd... Może na początek wyreguluję zaworki??? yyyy Jak to zrobić??? Proszę o jakąś instrukcję, czy oddawać auto do mechanika??

Zaworków w 750 się nie reguluje,,,, :mrgreen:

Nawet jak autko nie pali na 2 czy 3 cylindry nie wiele to zmienia w pracy silnika,,

Jeśli śmigasz tylko a pb to jeśli pali na trasie więcej jak 15 to napewno jakiś garek nie pali,,jak masz inst. lpg to to już niemiarodajne jest :D

Być może któreś popychacze się zużyły i dlatego cyka

Silnik 750 powinien chodzić jak odkurzacz,,

Pozdro

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
Nie no raczej wątpię, żeby nie paliła na któryś z cylindrów, bo przyśpieszenie mam idealne(7,0 sek do setki), jakieś inne sugestie??
Opublikowano

Chodzi wam o taki dzwiek jak w tym filmiku:

Jesli o ten dzwiek chodzi to chyba jest to norma. Na samym poczatku posiadania V12 tez zwracal moja uwage ten dzwiek, ale pewien mechanik uspokoil mnie ze to "tylko" popychacze i kazda tak ma :D

A jak juz bawimy sie w opisywanie tego dzwieku to ja bym go okreslil jako "cykajace, przesiewane przez sitko cykacze" :mrgreen:

Opublikowano

Jeśli chodzi o ten filmik to było tylko słychać pocykiwanie wtryskiwaczy,,,

ale to napewno by nie itytowało naszego kolegi

Można to sprawdzić otworzyć maske zapalić autko i stojąc delikatnie uderzyć w pedał gazu,,,

słychać wtedy kilka głośnieszych cyknięć jeszcze zanim silnik przyśpieszy

takie cyk cyk cyk cyk ,,, a potem wuuuuu,,,, hehe zaś wysiliłem wyobranie :wink:

Opublikowano
Hmmm no moja w sumie chodzi jak ta z linku ale słychać takie cykanie cyk cyk cyk cyk i coraz szybciej tak jak wzrastają obroty, to co mogę wyregulować, żeby nie cykało??
Opublikowano

Co prawda nie mam V12 a tylko v8 ale też mam coś takiego. Silnik przy każdych obrotach mi tak cyka: cyk, cyk, cyk, cyk - nawet jak zamknę maskę słychac to. Wiem, że przynajmniej w V8 -domyślam się, że również w przypadku V12 nie powinno byc takich objawów.

Może to pompowtryskiwacz?

Opublikowano
Witam co do cykania to 1.hydraulika zaworowa, 2.rozrząd, 3. napinacz łańcuszka rozrządu ale stawiam na 1,w mojej v8 po odpaleniu na zimnym silniku słychać przez 5sekund i spokój w moim przypadku najprawdopodobniej jest to wina oleju bo kupiłem auto i jeszcze nie wymieniłem.

PASJONAT E32 posiadałem E32:730R6,730V8,750V12

......................................................................

POSIADAM E32 750 V12 SPRZEDAJE CZĘŚCI

TEL 513068207

Opublikowano

To faktycznie będzie hydraulika zaworowa

Pamiętam że mojej dawnej becie

też tak cykało zaraz po zapaleniu,, jakieś 5-10sekund

czasem dłużej a pod koniec ekspatacji to nawet trzeba było leciutko depnąć na gaz,,, wtedy jakby ciśnienie dochodziło i przestawało cykać

Stawiam na ostatnie 2 zawory po stronie kierowcy :8)