Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KOledzy czy moze ktos wie dlaczego moje bmw nie odpala na cieplym silniku na LPG? Moja pompa paliwowa dokonczyla zywota i czekam teraz asz mi ojciec z niemiec orginala przywiezie wiec jeżdze tylko na LPG.

jak silnik jest zimny to pali normalnie a jak sie rozgzreje to nie pali z kluczyka wystarczy go lekko popchnąć i pali na dyg.Rozrusznik kreci chyba normalnie bo sybko.W CZYM TKWI PROBLEM????? :modlitwa: POMOCY

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do głowy przychodzi mi tylko jakaś wada w stacyjce. Ale temperatura nie powinna mieć na to wpływu.

A czy zapala awaryjnie na gazie?

Zmierz napięcie akumulatora.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
dyzio255 co to znaczy zapala awaryjnie nie odpala tylko na gazie i barzo szybko siada akumulator. a propo drugiej odpopwiedzi to ato obraca wałem bo slychac ze silnik kreci.
Opublikowano

Na lpg w instalacjach generacji wyższych niż pierwsza, odpalanie na lpg jest możliwe po przełączeniu w tak zwany tryb awaryjny (normalny tryb pracy - odpala zawsze na benzynie). Coś mi się zdaje, ze masz LPG I generacji.

Jeśli tak to nie ma innej przyczyny jak zła regulacja LPG, skoro na pych pali(i zimny również jeśli dobrze zrozumiałem) .

Opublikowano
milas jest dokladnie tak jak napisałeś myslisz ze to napewno zla regulacja lpg nie dawno był regulowany i naprawde bardzo ładnie jeżdzi po regulacji przyspiesza ok i ma niewielka róznice mocy miedzy benzyna
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polecam RESET kompa
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jaka instalka lpg?

Jak nie masz pompy to sie nei dziw, ze nie chce zapalic, bo zawsze najpierw odpalal na beznynie, dopiero po rozgrzaniu przelacza na lpg.

U mnie mozna odpalic odrazu na lpg przelaczajac 3x przyciskiem w ta i tamta.

Pozdrawiam
Opublikowano
to jaest zwykla instalacja 3 razy przyciksiek i ustawić go op tych trzesz razach w pozycji gaz czy benzyna?????
Opublikowano

No jak nie masz teraz pompy paliwowej, tak zrozumialem.

To robisz pare razy, szybko przyciskiem w obie strony, ja u siebie mam np diody, i widze jak mi sie zapali 'awaryjne' uruchomienie na lpg, a no i zostawiasz w pozycji na lpg oczywiscie.

Raz, mialem taka sytuacje, ze awaryjne wlaczenie na lpg, nawet przy wlaczaniu w ten sposob, jak sie okazalo, wymaga sporadycznej ilosci benzyny i przy calkowitym jej braku raczej to sie nie uda.

Pozdrawiam