Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam tak jak w temacie chce kupic bmw e39 2.8 bo lubie wiecej mocy. ale ostatnio znalazłem ładne 3,5 i mam dylemat ktore lepsze ?.czy 3.5v8 bedzie palic o wiele wiecej nic 2.5 czy 2.8 tego sie boję.moze ktos ma w takim gaz ? jak sie sprawuje?.czy ma ktos taki silnik .bede wdzieczny za każdą odpowiedz.pozdrawiam
Kierowca BMW bez punktów karnych? Nie ma takiego... no chyba że uciekł...
Opublikowano

heh,

poszukałbyś to byś wiedział!

:)

sam się nad tym zastanawiam

co lepsze,

myśle że 2.8 w dobrym stanie jest kompromisem,

ale jeżeli mało jeździsz na codzień ?

to bym się nie przejmował :)

wiadomo V-ka przyjemnie brzmi i jest frajda

a każda frajda z reguły ma swoją odpowiednią cene ;)

Opublikowano
Zalezy ile jeździsz i gdzie?? do czego wykorzystujesz autko?? V-ka wiąze sie z wiekszymi kosztami eksploatacji i mowa tutaj nie tylko o benzynie bo to akurat jedna z czesci skaldowych do v-ki częsci drozsze zawieszenie, ukjlad hamulcowy itd koszty ewentualnych napraw rowniez :? Sądze podobnie jak kolega, 2,8 będzie idealnym rozwiązaniem, tzn. kompromisem miedzy osiagami a kosztami utrzymania, jednego nie rozumiem, dlaczego rozwazasz 3,5, w zyciu gdybym miał kup[ować v-ke gdyby bylo mnie stac na utrzymanie tego auta, nie wybierałbym 3,5 tylko 540 stke, koszty w utrzymaniu takie same, spalanie podobne a frajda wieksza z jazdy no i ta jednostka jest po prostu doskonała :twisted2: raz wsiadlem za kierownice 540 stki i nie chcialem wysiadac a jak sie przesiadlem do swojego 2,5 litrowego to odczulem roznice duząąąą :shock:
Opublikowano
dzięki wiellkie chyba zostanę jednak przy 2.8 głównie jazda po mieście .takze to bedzie najlepsze rozwiązanie.a po za tym później bedzie łatwiej sprzedać .jeszcze raz wielkie dzięki
Kierowca BMW bez punktów karnych? Nie ma takiego... no chyba że uciekł...
Opublikowano

Ja szukałem 530 w dieselu z automatem,ale trafiła się w bardzo dobrej cenie poobijana 528 w automacie,wiec kupiłem od Niemca.Pojezdze troche i kupie 530d.

Podobnie jak kolega uważam że w benzynce to 528 lub 540 żadne modele posrednie.