Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hejka

pytanko

obecnie mam standardowe stalowe felgi

chce kupić alusy 16-tki (bo 17-tek to jakoś nie widzę)

co oznaczają te dane ?? ET 20 , 7Jx16H2 czy bedzie mocno wystawać ?? jakie oponki tam podejdą ??

Opublikowano

Ja założyłem nówki felgi + oponki 2 dni temu :D

Fabrycznie E36 powinno mieć ET42-46 ale ja kupiłem ET35 - pasuje i ładnie się prezentuje. Polecam również 16cali i oponkę 205/55 bo na nasze drogi większa felga to masakra (da się jeździć ale...) - profil 55 to jest minimum dla komfortu

Mam w garażu zdjęte 16x7,5 z oponkami 225/50 i powiem szczerze nie na nasze koleiny, na tych nowych teraz się pięknie jedzie - zupełnie inne autko

acha no i to co się pytasz - ET20, to jest wymiar pasujący do BMW 5 i 7

Opublikowano

E36 i E46 mają oznaczenia ET 35 do 47 i będą pasowały.

Trzeba uważać bo często sprzedawcy próbują wcisnąć z niższym ET ale one pasują do 5-tek.

Opublikowano

znalazłem coś takiego

Rozmiar felg to: 7,5 / 17 ET 41 i opony o rozmiarze 235 / 40 / 17

pytanie ,da się wogóle na nich jeździć w E36 :?: :?:

Opublikowano

Witam.

Ja mam felgi 7Jx16 ET 46 Opony na tą felgę to wg BMW 225/50 R 16, ale można założyć nawet 205. Te felgi bardzo ładnie prezentują się na samochodzie, w ogóle do BMW powinny być tylko felgi oryginalne, bo inne nie wyglądają tak ładnie. Jak chcesz dowiedzieć się o oznakowaniach felg to możesz wpisać w google "oznaczenie felg" lub coś podobnego.