Skocz do zawartości

Nie chce zapalić... :( Brak iskry i nie dochodzi paliwo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam bardzo poważny problem! Kiedy auto jeszcze chodziło poczułem dziwne zachowanie mojej beaty. Nie miała wogóle mocy, jakby nie paliła na wszystkie gary, na moment łapała a później znowu braki. Zgasiłem auto i po mniej więcej godzinie próbowałem odpalić ale z trudem jej się to udawało. Teraz już wogóle nie chce odpalić.

Zauważyłem że paliwo nie dochodzi, odkręciłem przewód od listwy wtryskiwaczy i nic, odkręciłem na kanale przewód z filtra paliwa i nalało pół słoika, a na dodatek nie ma iskry chociaż w przewodach jest napięcie i świece są nowe NGK... co może być nie tak???

Proszę o szybką odpowiedź...

BMW E36 2.0 24V

Opublikowano
jeśli w 2.0 jest jak w 1.6 to jak otworzysz klapkę bezpieczników to po lewej stronie patrząc z przodu auta na puszkę masz małą pokrywkę pod którą są 3 przekaźniki... pierwszy od przodu auta to pompka paliwa drugi (środkowy) to główny przekaźnik, trzeci to przekaźnik podgrzewania sondy lambda... są to różne przekaźniki także nie podmieniaj bo można coś zjarać :?

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
No racja! mam tak samo! I o ile dobrze pamiętam jest on koloru białego! Pierwszy jest niebieski i jest od pompy paliwa na 100% i na 100% jest sprawny! Czy to powinno załatwić sprawę? Czy pasują inne przekaźniki?
Opublikowano
najlepiej byłoby podmienić,bedziesz pewny na 100% w sklepie raczej nie da ci sprawdzić bo będą ględzić że to część elektroniczna