Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupilem pare dni temu compacta (i super sie jezdzi), ale nie mam pojecia na jakim oleju jezdzi.

Moje pytanie jest nastepujace:

W jaki sposob mozna okreslic rodzaj oleju w silniku? Czy da sie to zrobic samemu, czy moze w jakims warsztacie?

Czy ktos potrafi mi poradzic?

Opublikowano

No wlasnie w tym problem.. auto sprowadzone z Niemiec, ale bez ksiazki serwisowej.. A pod maska nie ma nalepki ani nic o oleju.

Nie da sie jakos po samym oleju rozpoznac?

Opublikowano
No wlasnie w tym problem.. auto sprowadzone z Niemiec, ale bez ksiazki serwisowej.. A pod maska nie ma nalepki ani nic o oleju.

Nie da sie jakos po samym oleju rozpoznac?

wymień olej i po problemie, zawsze po kupnie auta zmieniam olej obojętnie jaki by nie był, nie ufam w nic co mówi sprzedawca :lol: :twisted:

Opublikowano
No to wiem.. Tylko wlasnie chcialem zmienic na podobny - zeby nie zmienic syntetyka na polsyntetyk czy odwrotnie. Po prostu nie chce sobie narobic klopotow z silnikiem.
Opublikowano
No to wiem.. Tylko wlasnie chcialem zmienic na podobny - zeby nie zmienic syntetyka na polsyntetyk czy odwrotnie. Po prostu nie chce sobie narobic klopotow z silnikiem.

jaki przebieg :?: rok ...jak piszesz to pisz wiecej na temat samochodu :shock:

Opublikowano
wlej syntetyka i zobacz czy nedzie znikal jak nie to mozesz smialo latac na syntetyku poszukaj dokladnie pod maska jakis naklejek lub karteczek jak nie bylo nic kombinowane z przebiegiem to powinny byc do kazdy warsztat zaklada

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
wlej syntetyka i zobacz czy nedzie znikal jak nie to mozesz smialo latac na syntetyku poszukaj dokladnie pod maska jakis naklejek lub karteczek jak nie bylo nic kombinowane z przebiegiem to powinny byc do kazdy warsztat zaklada
:duh: :duh: :duh:
Opublikowano
widze ze kolega ma pojecie ale chyba nie o samochodach i o olejach

przeczytaj co napisales :P widze jakie ty masz :shock: .....wlej syntetyka i zobacz czy nedzie znikal jak nie to mozesz smialo latac na syntetyku

Opublikowano

jaki przebieg :?: rok ...jak piszesz to pisz wiecej na temat samochodu :shock:

Rok 1998, przebieg 165Mm, chyba nie krecony.

Opublikowano

jeśli auto dość długo śmigało na mineralnym to po zalaniu full syntetykiem motor się rozszczelni

vanos poleci też :?