Skocz do zawartości

SILNIK M50 520 24v beza vanosa. Prosze o pomoc!!! PILNE!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem miałem silnik swój 520 24v 91 ze skrzynia manualna i musiałem go wyjąć, bo uciekła mu kompresja, kupiłem drugi silnik, który bym w oryginale ze skrzynia automatyczna miał zamontowane Kolo zamachowe od automatu ze po siadam skrzynie automatyczna to musiałem założyć swoje kolo zamachowe i założyć łożysko od wala sprzęgłowego, bo ten silnik nie posiadał do tego kupiłem sprzęgło kompletne i po złożeniu okazało sie ze nie chcą mi wchodzić biegi strasznie ciężko. tak jak by sprzęgło nie wysprzeglalo wymieniłem wysprzeglik oraz odpowietrzyłem i dalej jest to samo co może być przyczyna. bo nie mogę jeździć bo mam nowe sprzęgło a nie chce go zjarac. Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi możliwych przyczyn.
Opublikowano
Wydaje mi się że musisz rozebrać i jeszcze raz sprawdzić czy poskładałeś tak jak być powinno,zapytaj kolege TSA podając mu jakie części założyłeś może nie do tego modelu.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
Dobrze byłoby rozebrać i sprawdzić co włozyłeś i w jaki sposób a ja spróbuję ogarnać to wszystko co napisałeś i napiszę jakie czesci powinienes włożyć. Masz moze nr sprzegła które zamontowałeś?
Bandite Motor Wagen
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Prawdopodobnie tarczę sprzęghła załozyłeś odwrotnie.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Jak można to trochę więcej szczegółów założyłem tarcze plaska strona do Kola zamachowego, bo druga strona na przedłużone mocowanie do walka skrzyni. Tak jest tez napisane w książce w BMW. Wiec chyba zle nie zalozylem??