Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moja bawarka ma czasem jakies dziwne fazy. a konkretnie jak jade wcisne sprzeglo to obroty skacza od 500 do1000 obr/min niewiem co jest i jaszcze czasem jak jade wcisne mocniej gaz to jak by sie dławila przyspiesza z takimi przerwami.

Co to moze byc????????????

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widzę, że nowy jesteś. Pierwsza rada to  :search: bo takie problemy co masz były już miliony razy przerabiane i chyba nikomu się juz nie chce kolejny raz opisywać tego. W skrócie napiszę tylko: co do obrotów to może być tak: krokowiec, świece, przewody wys. nap. i pewnie coś jeszcze. Szczególnie jesli masz gaz to pojawia się jeszcze kilka opcji. Co do tego przerywania to też świece mogą być ale ja na 80% obstawiam cewki zapłonowe. To tylko tak pokrótce. Jeśli nie masz jakiejś poważniejszej usterki związanej z tymi objawami to raczej problem twki w tym co ci podałem. Pozdro...
Opublikowano

Jeśli nie masz jakiejś poważniejszej usterki związanej z tymi objawami to raczej problem twki w tym co ci podałem. Pozdro...

czasami jakby pasek piszczy przy tym przerywaniu

Opublikowano
Jak powyżej kolega pisał mam taki sam problem wymiana świec kroka przepływka sonda itd. … litania co wymieniłem a beta dalej swoje podjechałem do nowo zapoznanego kolegi posłuchał, parę razy pogazował i oto problem zapłon mam o parę stopni przestawiony nie mam mocy, ma problemy z odpaleniem na ciepłym i te obroty skaczące raz do 1500 a raz do 850 pokrótce to kicha z tym i nie obejdzie się bez wymiany wałka i popychaczy i całego rozrządu
Opublikowano

mam tez podobny problem

w czasie jazdy lub jak wyrzucam na luz to mi obroty spadają ale silnik nie gaśnie :( wyłączam stacyjke , na nowo odpalam i jadę dalej

wymieniłam już pompe paliwową czujniki halla komputer byłam na analizie spalin wyeliminowałam sonde lambda (spalanie idealne) teraz przyszła kolej na cewke zobaczymy czy sie naprawi :) :twisted2:

Opublikowano
mam tez podobny problem

w czasie jazdy lub jak wyrzucam na luz to mi obroty spadają ale silnik nie gaśnie Sad wyłączam stacyjke , na nowo odpalam i jadę dalej

wymieniłam już pompe paliwową czujniki halla komputer byłam na analizie spalin wyeliminowałam sonde lambda (spalanie idealne) teraz przyszła kolej na cewke zobaczymy czy sie naprawi

Sadze ze przydal by sie reset kompa.

Opublikowano

kompa resetowałam dwa razy i wychodził błąd

sygnał predkości jazdy

błędny/brak sygnału

:(:(:( :mad2: i nic teraz pora na cewke :D

Opublikowano
dzisiaj zobaczylem ze mam srubke odpowietrzajacal w chlodnicy urwana chcialem ja odkrecic i odpadla a gwint zostal i mial lekka dziurke moze to byla przyczyna. wymienilem srobke kupilem w aso 15 zł kosztuje i zobaczymy czy to byla przyczyna tego.