Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy mam taki problem z airbagiem, poduszka jest OK ale czesto włacza mi sie kontrolka airbagu. kasowałem juz ten bład chyba ze 3 razy. od czego ona sie włacza.

czy są jakieś "domowe" sposoby na skasowanie błędu, coś podobnego do kasowania inspekcji.

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
obawiam sie ze mało prawdopodobne. podpinasz sie interfejsem i kasujesz. Co do włączania sie kontrolki to może kabel jest luźny i nie kontaktuje. Czy działo sie to niezależnie od poruszania sie samochodu czy tylko jak jechałeś np po dziurach ?
Opublikowano
jak podpinasz carsoft'a to dostaniesz informacje od ktorej poduszki masz blad (ew od jakiego czujnika) - mialem podobny przypadek i byl to blad czyjnika fotela pasazera.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

bmka ma tylko jedna poduszke

kiedys w miare mocno uderzyłem w kierownice i wtedy to sie włączyła, ale pojechałem do znajomego z pc i skasował mi to za 30zł, a ponownie właczyła sie jak 4 osoby wsiadły do auta.

wiem, ze to smieszne ale te całe urzarzenie znajduje sie chyba na srodku tylnej kanapy.

moze tam cos nie łaczy ale watpie bo to co ja tam niekiedy wyprawiam napewno to wyklucza

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."