Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników forum ;)

jestem tu nowy i chciałbym prosić Was o pomoc.

A mianowicie chce zakupić na dniach opony do mojej E36 1.8Is.

Wybór padł na Goodyear F1 GS-D3 205/55R16 ze względu na :

-przyczepność na mokrej nawierzchni,

-przyczepność na ostrych zakrętach

-dobre hamowanie

-agresywny wygląd:)

Wiem bo mój kolega ma w e39 235/50R17 i naprawdę sobie chwali :) i oczywiście czytałem wiele o niej.

Niestety dowiedziałem sie ze akurat model którego ja zamierzam kupić produkowany jest w Chinach:(

Jakoś odstraszyło mnie to od zakupu;/ Mam teraz dylemat:)

Proszę o opinie, czy warto kupić ?? czy nie trzeba sie przejmować ze to

Made in China :|

z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Opublikowano
225/45/17 :) made in china u mnie git wygląda i git się klei do drogi i naprawdę fajnie mi się lata na nich
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I co z tego ze w chinach. Chodzi przeciez o technologie produkcji. A to ze fabryka polozona jest w chinach to jedynie plus. Inaczej musialbys za oponke zaplacic wiecej. A tak koszty produkcji sa niskie bo chinczykowi zaplci sie dolara za godzine pracy a nie 10 jak europejczykowi. Zreszta technolgie mozna po prostu kupic. Sa rozne, rownie dobre produkty innych firm. Roznica cenowa tez jest, na korzysc tych mniej znanych - czyms trzeba zachecic klienta do kupna. Problem w tym, ze taka firma nie ma jeszcze wyrobionej marki i ciezko jest sie do niej nam przekonac.
Opublikowano
Ja muszę zmieniać niedługo. I zdecydowałem się na Toyo Proxes T1R. Czytałem opinie i wygląda, że bardzo dobra oponka, no i bieżnik ładny.

dokładnie TOYO to wyższa półka , podpiął bym je raczej pod wyczynowe opony sportowe :cool2:

Opublikowano
Poprzednie oponki miałem sport maxx Dunlopa nie narzekałem :) ale te F1 zdaje mi się ciut lepiej na deszczu choć to może być moje subiektywne odczucie :) a poza tym nie pamiętam już jak było z dunlopem porównuje do już końcówki użytkowania czyli prawi slików :) jedynie narzekałem na matadora ale to była krótka przygoda z tą firmą ;)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
Dzięki za pomoc ;) jutro zamawiam. Juz nie moge sie doczekać jak bede jezdzil na nówkach. w tamtym roku jezdzilem na firestonach 225/55R16 i powiem szczerze ze nie było zbyt komfortowo :) pozdrawiam
Opublikowano

Polecam Toyo Proxes t1r

Auto jezdzi jak przyklejone,bieznik mało sie zdziera(mi starczyła na 3sezony) i wygląd tez niczym nie grzeszy.

Aha... super zachowuje sie na mokrej nawierzchni.

W zasadzie same +

Jeden minus... GŁOŚNA,ale to chyba normalne przy takich szerokościach.

Teraz przymiezam sie do GoogYeara F1,ale tylko dlatego,ze lubie zmiany :)

Opublikowano

Pytałem się oponiarzy o F1, to chwalili tą oponkę. Użytkownicy też ją chwalą na forach.

A co myślicie o Bridgestone Potenza RE 050 A?

Jakby porównać F1 do tej Potenzy, to co lepiej się trzyma na mokrym?

Opublikowano
potenza to cenowo chyba top ale jest jedna uwaga podobno starsze Potenzy były o niebo lepsze niż te nowe modele, Potenza Re 720 to jest the best wg specjalistów od kółek :) a tak poza tym to sp sport maxx i f1 goodyear też są świetne
Opublikowano
Mike68 mógłbyś jaśniej?

po prostu przeczytaj opinie o F1 jak się prowadzi np jak jest droga przysypana czymś jak piasek , poza tym F1 szybko się ścierają a Bridgestone to klasa sama w sobie , miałem je do jesieni na 16'' i naprawdę na żadnych tak dobrze nie było

Opublikowano
potenza to cenowo chyba top ale jest jedna uwaga podobno starsze Potenzy były o niebo lepsze niż te nowe modele, Potenza Re 720 to jest the best wg specjalistów od kółek :) a tak poza tym to sp sport maxx i f1 goodyear też są świetne

dokładnie , tu nie ma co porównywać , i te i te są OK a róznice może i są ale na torach a nie w normalnej eksploatacji , brać i już , co taniej byle nowe

Opublikowano
Dzięki za wyjaśnienie. :) Właśnie też tak myślę, że nie odczuję różnicy, tym bardziej, że jeżdżę spokojnie raczej. Chyba kupię F1. Ale wolę najpierw sporo opinii poznać zanim wyłożę kilkanaście stówek, żeby później nie żałować. Sami rozumiecie.