Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak w temacie w starym liczniku zrobiły mi sie piksele na wyswietlaczu od inspekcji ,już dawno chciałem sie za to zabrać,teraz trafił mi sie licznik igła ,prawie darmo z tym że predkosc jest do 220,orginalnie mam do 260km,obrotomierz ,skala paliwa to samo,czy to nie bedzie kolidowało?i tak przeciez nie rozwijam predkosci rzedu 220 i wiecej,zalezy tez mi na przełozeniu pamieci jezeli da rade,pomocy
Opublikowano

Witam,mam pytanko a od jakiej bmw jest ten licznik że ma skalę bo 220?

Jezeli zmienisz licznik zmieni ci sie takze przebieg.najlepiej zebys znalazl licznik tak samo wyskalowany i zasada nie wkladaj od 6 cyl do 4cyl i odwrotnie

pozdrawiam

Opublikowano

jesli tyly zegarow maja taki sam kolor to da sie to zrobic. musisz przelozyc sama tarcze i przelutowac pamiec eeprom ze starych do nowych. pamiec eeprom w tym aucie jest na malej plytce dolutowanej nad plytke zegarow. nosi przewaznie oznaczenie 93c56 (ma chyba 16 nog o ile dobrze pamietam)

przebieg tez powinien sie zachowac ze starych zegarow.

Opublikowano

Witam, podłącze sie pod temat z trzema pytaniami.

1. Czy zegary do 260 były wyłącznie do 6 cylindrowych? padły mi i muszę wymienić

2. jak wypiąć wtyczki z tylu zegarów? tak jak z panelu OBC? wczoraj po ciemku już nie dałem rady dojrzeć a nie chciałem nic urwać

3. Na co zwrócić uwagę przy naprawie zepsutych? (wyświetla PPPPPP i tylko prędkość ) Ojciec elektronik może pogrzebie trochę przy nich to może uda sie je przywrócić do życia.

Pozdrawiam, Jacek

Opublikowano
Witam, podłącze sie pod temat z trzema pytaniami.

1. Czy zegary do 260 były wyłącznie do 6 cylindrowych? padły mi i muszę wymienić

2Pozdrawiam, Jacek

Do 260 km/h były też w 318is, a te zegary będą Ci przekłamywać więc musisz uważać przy zakupie

Kamil
Opublikowano
To ja tez mam pytanie.U brata w 323 z 96 roku predkosciomierz jest wyskalowany do 240-moglo tak byc w seri czy jest zmieniany?

Z tego co wiem to po liftingu były liczniki do 240 w R6(w sumie 260 to przesada bo te auta pojadą coś koło 230km/h)

Kamil