Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na tzw. "luzie" falują mi obroty, jakby sie dławił, spadają jakby miał zgasnąć, potem skaczą wyżej, opadają, znowu sie dławi i tak w koło macieju.

Gdy jadę wszystko działa normalnie. Dawniej tylko czasami mi sie to zdarzało to falowanie. Auto stało 6 miesięcy nie odpalane, i teraz dzieje się to zawsze, wcześniej tylko sporadycznie.

HELP!

Pozdrawiam i dziękuję.
Opublikowano

A to nie wita krokowego albo czyjnika polozenia przepustnicy?

Sa jakies sposoby żeby się przekonać czego to jest wina?

Pozdrawiam i dziękuję.
Opublikowano
A to nie wita krokowego albo czyjnika polozenia przepustnicy?

Sa jakies sposoby żeby się przekonać czego to jest wina?

Krokowy możesz wyjąć i przeczyścić. Jak? Jest na forum. :mrgreen:

Czujnik przepustnicy... Zawsze możesz pokręcić tą śrubką, pytanie tylko, czy później ustawisz tak samo. :|

Filtry dobre masz? Jak pompka paliwowa, jak sonda.

Dokładny opis masz na szukajce, nawet bardzo dokładny wszystkich tych czynności. A i pomysłów w stylu "co jeszcze" jest więcej. :wink: :D

Opublikowano

Na linku od Ciebie nic mi nie pokazało, tzn. żadnej części.

Ale uszkodzenie sondy na kompie powinno Ci pokazać - chyba. No właśnie, podpinałeś się gdzieś pod kompa?

Opublikowano
A ja odpowiem tak:) Też tak miałem potrafił się przydusić obroty skakały podczas np wrzucania luzu ,czasami prawie stawał przy ruszaniu jakby nie miał mocy.Okazało się ze wina akumulatora w sobotę ładowałem cała nockę w niedziele badam elektrolit i co się okazuje wskazania między zółtym a czerwonym polem czyli śmierć kliniczna:) Gość badał mi ładowanie wszytko bardzo ładnie,aku miało pod obciążeniem podczas włączenia świateł itd...ok 13V,ale mowi naładować na maxa i zobaczymy.A jednak padaczkę zaliczył aku.Teraz obroty sa ok nic nie faluje lepiej odpala jest wielka różnica i kto by pomyślał :)
Opublikowano

:|

no to łądnie muszę to sprawdzic. bo przy ruszanoiu wlasnie sie dusi.

Ale akku jest dobry bo ostatnio go ładowałem :/

czyli kompa podłączyć tylko że ja nie wiem czy cos tam wogole pokaze czy nie mam za ubogiej wersji.

Pozdrawiam i dziękuję.