Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się co może być powodem?? Cz opisywane w innym temacie głośno chodzace zawory?? Moze czujnuk położenia wału z konieczności kupiony zamiennik a nie oryginał za 167 zł?? Olej >>Mobil 1 (10W40) nigdzie nie ucieka, bo jak zalałem w grudniu to do tej pory jest ok.

Jakie działania powienieniem, podjąc, aby to sprawdzić?? Sprawdzić ciesnienie oleju w silniku - ze względu na głośno chodzace zawory??

Aaa i ile może kosztować pełnia diagnostyka silnika, bo jak byłem w serwisie BMW u Tłokinskiego to krzykneli mi 500PLN, więc szybko wyszedłem :/

Opublikowano

Hmm...co rozumiesz przez pełną diagnostyke?....+ hamownia? :)...

Najlepiej zaczac o zmierzenia kompresji....komputer...analiza spalin...

wiesz 500zl rozumiem ze Cie odstraszylo...

Radze pojechac na jakas hamownie zwykle goscie sie tam dobrze znaja na sprawie.....Oczywiscie wszystkie pomiary po regulacji , i po ewentualnej wymianie szklanek popychaczy czy co tam masz...

Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Koszt jednego popychacza 30-90 zł w zależności od producenta i źródła + koszt wymiany. Najpierw jedz do prawdziwego mechanika zaoszczędzisz na stresie i kosztownych gdybaniach.
Opublikowano
No tak zamierzam zrobić...to już będzie ostateczność, jeszcze zawlacze z olejami wymienię na Efla, bo wszyscy tak go polecaja ;)
Opublikowano
W ogóle to zauważyłem, że na zimnym ma większego kopa niż jak się rozgrzeje :/
Opublikowano
Moze to byc skutkiem braku luzu na zaworach wydechowych. Czyli popychacze... Spróbuj z olejem troszkę ale czarno to widze...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Najpierw pojadę do mechanika i na komputer, apotem zobaczymy co dalej...