Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. czy w servisie bmw mozna kupic ramki ktore sa wcisniete w uszczelki szyb przedniej i tylnej ? powinno to byc w chromie a u mnie jest w kolorze plastiku. i drugie pytanie jak zdjemowac ramki chromowane z drzwi ?
Opublikowano
Czy mozna dostac w serwisie to nie wiem ale pewnie tak, ja osobiscie poszukalbyn tego w czesciach uzywanych czyli na jakims szrocie, napewno beda tansze a jak dobrze poszukasz to i bardzo dobrym stanie. Jesli chodzi o listwy chromowane na dzrwiach to sa one zamocowane za pomoca spinek. Aby zdemontowac je z przednich dzrzwi muszisz odkrzecic lusterka, bardzo ostroznie wyciagnac gumowa listwe,uszczelke(jak zwal tak zwal)zgarniajaca, a potem ostroznie wyciagac to chromowana. Ja sobie opuscilem szybe i od wewnetrznej strony dzrzwi podwazalem srubokretem w okolicach spinek, zaczynajac od konca dzrwi. Przynajmniej tak sie da zrobic w e30 na drzwiach. Powodzenia.
Opublikowano

też proponował bym poszukać na szrocie może z jakiegoś rozbitka

bo w servisie będzie to na 100% z tym że po sporej cenie

Opublikowano
widzielem wiele bmek w waskiej lampie i zadnej z nich nie bylo listew w dobrym stanie. mam na mysli te ktore sa wciskane w uszczelki szyb P i T.
Opublikowano

Witam :)

51 31 1 884 402 front moulding chrome (87zł) - to kompletna ramka, jeśli chodzi o szybę przednią.

Dodatkowo potrzebny jest klips ozdobny, łączący końce:

51 31 1 884 401 (16.57zł)

Chromowana ramka szyby tylnej jest natomiast dwuczęściowa, składa się z ramki dolnej i górnej. Ani na realoem, ani w ETK nie mogłem znaleźć stosownej adnotacji "CHROME" (choć świadczą za tym kolejne numery referencji). Poza tym pozostałe ramki miały adnotację "BLACK", więc sądzę, że jest to:

51 31 1 884 409 - upper moulding back (71.21zł)

51 31 1 884 410 - lower moulding back (73.38zł)

Dolna i górna ramka mają dwa miejsca łączenia (dolne rogi szyby), potrzeba zatem dwóch klipsów o numerze:

51 31 1 884 408 (19zł x2)

Sprawdź to jednak jeszcze w ASO, bo na pewno mają tam nowsze ETK, niż ja :)

Uważam, że koszt nie jest wysoki, a efekt końcowy będzie zniewalający :dance:

Pozdrawiam serdecznie Marku

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png