Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam E39 kombi. Od czasu jak ja kupilem świeci sie na desce miniaturka autka i pokazuje otwarty bagaznik. Dociaganie klapy działa, bagaznik się zamyka. Co może być przyczyna albo gdzie szukać ?
Opublikowano
o tym wiem tylko gdzie jest umieszczony czujnik który odpowiada za wygaszenie kontrolki, przy otwarciu drzwi pokazuje normalnie
Opublikowano

na 90 % postawilbym na czcujnik zamkniecia szyby tylnej

latwo to bedzie sprzadzic jesli nie zalacza sie wycieraczka to jest on winny calej sytuacji. Aby wyregulowac zamek i za razem moment za rozlaczenie odpowiada czpien z sruba po lewej stronie zamka patrzac na szybe otwarta. nalezy kluczem 17 poluzowac nakretke i wykrecic o 1 - 2 obroty dokrecic srube i zprawdzic czy gasnie kontrolka

Opublikowano
viggen, właśnie jak kupiłem to nie działało otwieranie szyby bo był zepsuty ten stycznik który otwiera (był przewiercony kabelek) wycieraczka tez nie chodzi. naprawiłem ten stycznik, regulowałem tą srube zeby lekko sie otwierała i domukała szyba. Szyba sie otwiera i domyka a wycieraczka dalej niechodzi no i ta kontrolka świeci sie dalej. Może jest sposób żeby zewrzeć gdzieś kabelki i sprawdzic czy kontrolka działa ? Klapa była na pewno ściagana.
Opublikowano
jak regulowalem w kombi mojego klienta to potrzebowalem pomcy drugiej osoby okazalo sie ze patrzac na zak=mek w klapie jest drucik srednicy ok 3 mm ktory naciska na stycznik i jak naiskalem na niedzo wszytko dzila to wykluczylo przetarcie (mowie o czujniku zamkniecia)jesli nie pomoze to pozostaje tylko robieranie plaskikow
Opublikowano
jak regulowalem w kombi mojego klienta to potrzebowalem pomcy drugiej osoby okazalo sie ze patrzac na zak=mek w klapie jest drucik srednicy ok 3 mm ktory naciska na stycznik i jak naiskalem na niedzo wszytko dzila to wykluczylo przetarcie (mowie o czujniku zamkniecia)jesli nie pomoze to pozostaje tylko robieranie plaskikow

Potwierdzam, miałem to samo. Komputer wyświetlał komunikat o niedomkniętej klapie i nie działała wycieraczka. Okazało się, że chodziło nie o klapę, lecz o szybę. Sam nie robiłem, ale mój mechanik powiedział, że tam jest jakiś bolec, czy coś i nie dochodziło, i że to często się tak dzieje.

Opublikowano
ok, dzieki za podpowiedź, ale jaki ma związek z tym wszystkim nie działajaca wycieraczka ?