Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy one sie ogrzewają zawsze czy tylko do okreslonej temperatury,np.3 st.C?Własciwie latem bezsensem jest by grzały więc jak to jest?

Pytam bo dzisiaj zauwazyłem,że są zimne a normalnie wczesniej mi grzały.

MIKE

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
wygląda na to, że grzeją jak jest mniej lub=3st. natomiast nei jestem pewien czy przy wyższych temp nie włączają się z ogrzewaniem tylnej szyby (ręcznie)... przynajmniej chciałbym żeby tak było bo nieraz w deszczy jak się cofa na lusterka to jest przydatna sprawa :roll:
Opublikowano

tak,masz racje-wyczytałem w instrukci auta-przy okreslonej temp.zewnętrznej sie włączają.

Teraz trzeba zbadać czy faktycznie jest tak jak mówisz o tym,ze waczają się wraz z ogrzewaniem tylniej szyby;-)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
nie wiem jak u was ale wydaje mi sie ze bedzie tak samo, mi sie wlacza podgrzewanie lusterek razem z tylna szyba bo ostatnio sie temu przyjzalem w deszcz i bylo powyzej 3 stopni :P
Opublikowano
Lusterka włączają się gdy temperatura spadnie poniżej 3C.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
a moze zna ktos sposob na podlaczenie grzania lusterek pod grzanie tylniej szyby?

Pomysl przedni, tylko czy ogrzewanie szyby dziala na tej samej zasadzie? No i czy zawsze musialbys pamietac zeby wlaczyc to ogrzewanie, by miec odmrozone, ze tak powiem lusterka.

Na pewno madrzy ludzie znajda sposob, ale czy nie lepiej nie zaprzatac sobie glowy wciskaniem przyciskow i miec dobra widzialnosc w lusterkach w kazdych warunkach?

Opublikowano
a moze zna ktos sposob na podlaczenie grzania lusterek pod grzanie tylniej szyby?

Ale po co taki zabieg?

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Zabieg taki przydałby się, gdy w bardzo ciepłe dni, temperatura wieczorem szybko i znacząco spada i skrapla się na szybach i lusterkach para wodna, oraz podczas deszczu gdy drobne krople wirują i spadaja na lusterka. Gdy temp. jest pow +3 nie ma możliwości podgrzania lusterek i poprawienia widoczności. Oczywiście można się zatrzymać i wytrzeć, ale czy to jest jeszcze udogodnienie? czy już przeszkoda?
Opublikowano
Zabieg taki przydałby się, gdy w bardzo ciepłe dni, temperatura wieczorem szybko i znacząco spada i skrapla się na szybach i lusterkach para wodna, oraz podczas deszczu gdy drobne krople wirują i spadaja na lusterka. Gdy temp. jest pow +3 nie ma możliwości podgrzania lusterek i poprawienia widoczności. Oczywiście można się zatrzymać i wytrzeć, ale czy to jest jeszcze udogodnienie? czy już przeszkoda?[/quo

w beeemce to jest nie przeszkoda :D Nie wiem jak długo jeżdzisz tą marką ale w takiej sytuacji jak opisujesz.... trzeba poprostu dobrze i szybko jechać i drobne krople.... znikną :cool2: Pozdrawiam :)

Opublikowano
Zabieg taki przydałby się, gdy w bardzo ciepłe dni, temperatura wieczorem szybko i znacząco spada i skrapla się na szybach i lusterkach para wodna, oraz podczas deszczu gdy drobne krople wirują i spadaja na lusterka. Gdy temp. jest pow +3 nie ma możliwości podgrzania lusterek i poprawienia widoczności. Oczywiście można się zatrzymać i wytrzeć, ale czy to jest jeszcze udogodnienie? czy już przeszkoda?[/quo

w beeemce to jest nie przeszkoda :D Nie wiem jak długo jeżdzisz tą marką ale w takiej sytuacji jak opisujesz.... trzeba poprostu dobrze i szybko jechać i drobne krople.... znikną :cool2: Pozdrawiam :)

...jakoś nie lubie jeździć szybko na wstecznym :lol: