Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam BMW e36 325 coupe i noszę się z zamiarem zakupu felg o rozmiarze 17 cali. CZy zmieszczą się mi opony 225/45R17 bez żadnych problemów i tarcia gdy będe skręcał koła? Pytam bo gościo z wulkanizacji powiedział mi, max wejdą 215/45R17

Opublikowano

Ja mam w swojej (E36 cabrio) 17' od E46 ( ET nie pamiętam) , opony 215/45, problemów nie ma , jedynie cofając przy skręconych kołach delikatnie obciera o nadkola z przodu . Także z szerszymi oponami możesz mieć podobną sytuacje.

pozdrawiam

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Witam

ja również w swojej mam założone 215/45/R17 i nic nie obciera nigdzie i nigdy... ale nie jestem w stanie podać Ci ET mojej felgi.

Pozdrawiam.

RWD Rulez!
Opublikowano
a jesteś tego pewny w stu procentach bo jak wcześniej napisałem gościo z wulkanizacji powiedział mi, że 225/45 nie da rady bo będzie ocierało?
Opublikowano

Ja mam seryjną 225/50 R16. średnica felgi inna ale szerokość opon jak w temacie i problemu nie ma.

Z tego co pamiętam w manualu 225 jest zalecaną szerokością dla felg 16'' no a przy 17'' tylko mniejszy profil.

Pozdrawiam

Opublikowano

co to za wulkanizator daremy ? nie wywazaj u niego i nie zakladaj opon skoro nawet pojecia nie ma jakie opony podejda a jakie nie bo jak ci kola wywazy to sie zabijesz jeszcze

pasuja na 100%

brak
Opublikowano
Mam w swojej e36 coupe 225/45R17 na 8" feldze i przy et 35 nic nie sie nie dzieje, do tego mam obnizone zawieszenie, przy pełnym badazniku i 4 osobach nic sie nie dzieje, było o tym sto razy na forum.