Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kupilem BMW E36 1.6i silnik skacze miedzy 1000 a 1500obrotwow powyzej tych obrotwo wszystko jest ok.chcialem przeczscis silnkiczek krokowy ale niemoge go znalez czy jest mozliwe zeby go niebylo?? Wczesniejszy wlasciciel mowi ze to wina nieszczelnego ukladu powietrza
Opublikowano
jest to compakt z silnikiem 1.6 bezyna to jest. ogladem te schematy i niema go w tym miejscu juz sprawdzalem. czy jest taka mozliwoas zeby ktos go odalczy i zalepil wzyki. czy wtedy silnik gasl by odrazu??
Opublikowano
Z tego co wiem *może się mylę* ten element jest mylony z silniczkem krokowym :? Tez szukam krokowca u siebie i tez nie mogę go znaleźć :mad2:
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
Z tego co się dowiedziałem z tych linków to jezeli w silniku nie masz silniczka krokowego pod nr 8(w starych silnikach) tzn ze jest na tym drugim linku pod 9tka(nowsze silniki tak maja)
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
Opublikowano
Przeczyscilem silniczek i przepustnice i nadal obroty skacza. Jak rozpoznacz czy o silniczek popsuty co powinno sie dziac z obrotami po dopieciu silniczka?? a co po odpieciu przepustnicy??