Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z ostatniej chwili-w jednym z warszawskich serwisów powiedzieli,że takiej samoistnej POTZREBY OBSŁUGI w ogóle nie ma (w sensie-nie ma takiej opcji i MUSI ona wynikać z wymiany oleju,klocków i innych takich),za nic w świecie nie dała sobie Pani powiedzieć, że może byc samoistna taka opcja gdy auto ma 60 tys.przebiegu:-)

Najbardziej rzeczowa odpowiedź padła we Wrocławiu-koszt ok.500 zł-sprawdzenie zawieszenia,luzów-po prostu ogólny przegląd przy przebiegu 60tys.km

witam

trzy dni temu bylem na takim przegladzie. zaswiecila mi sie ikonka z samochodem na podnosniku i jak pojechalem do bmw to pani na recepcji tez uparcie twierdzila ze to sie wiaze z wymiana klockow, oleju, itp. dopiero po chwili tlumaczen zrozumiala ze to zwykly przeglad ktory trzeba (wedlug bmw) robic co 60 000.

Sam przeglad to tak naprawde tylkko sprawdzenie poziomu plynow i stanu zawieszenia. koszt 280zl brutto.

Wedlug mnie przeglad zbyteczny i nastepnym razem na pewno nie pojade z nim do ASO. poziom oleju sam moge sobie sprawdzic a stan zawieszenia pierwsza lepsza stacja diagnostyczna specjalizujaca sie w bmw.

nawet nie wiem czy podlaczyli samochod do komputera, non stop wyskakuja mi bledy maty pod siedzeniem pasazera ale pracownicy ASO tego nie zauwazyli. chociaz w pamieci sa ich pewnie setki...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To dali ciała z błędami w ASO. Nazywają to vehicle check to gość przyniósł wydruk błędów i wyjaśnił co to za błędy i je skasowali. Bo jest w ramach właśnie vehicle check oprócz ogólnego przeglądu samochodu płyny, hamulce, zawieszenie
Opublikowano
Kubicar,masz rację,BMW to wydatki.Ale nie uważasz,zę rozstrzał między AUTORYZOWANYMI SSERWISAMI rzędu 100% to lekka przesada? :!:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Panowie! ja za wszystko przepraszam !!!! Ale pamietajcie czym jeżdzicie!

Pozdrawiam :)

nie obraz sie ale jezdzimy tylko... samochodami. to nie mysliwce F-16 tylko zwykle samochody.

tak naprawde niewiele rozniace sie od innych marek, myslisz ze bmw to cud techniki? to zwykly samochod, tyle tylko ze troche drozszy i wykonany z wieksza starannoscia. nic wiecej...