Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przerabiałem właśnie temat testu zegarów- po kilku próbach ogarnąłem zagadnienie :-)

Ale nie znalazłem w postach co oznacza przy wcisniętym prawym przyciski i stacyjce na ikona zegara z opisem 2.09 ?

Nie dawajcie mi proszę linku do search bo ni chu chu nie ma o tym :-)

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
data wymiany płynu hamulcowego , u mnie minął termin rok temu i wymieniłem płyn ale zegar taki sam został z datą 6.12 czyli 2006 grudzien to u Ciebie 2002 wrzesien a może się mylę ?? niech mnie ktoś poprawi
Opublikowano
Nigdy w samochodzie hamulcowego nie wymieniałem :-) a podobno lepiej hamuje :-). Jakoś nie mam problemu z twardym pedałem czy innymi takimi szopkami... 6 lat to nieeee tak duzoooo :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Filon, masz tylko trzy cyfry przy zegarku?

W instrukcji E46 są 4 cyfry- np 09:03 to znaczy wymiana płynu hamulcowego do września 2003.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Filon, masz tylko trzy cyfry przy zegarku?

W instrukcji E46 są 4 cyfry- np 09:03 to znaczy wymiana płynu hamulcowego do września 2003.

dokładnie właśnie tak mam 12:06 ale kol. Filon mnie zakręcił , ważne że o to chodzi ale czy da się go wykasować ? bo zmieniałem wtedy płyn ale zegar został na tej dacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie jak inspekcje, kasuje się na kompie.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Pewnie jak inspekcje, kasuje się na kompie.

inspekcja to minuta w garażu , a z tym nie dałem sobie rady , może przez interfejs

zobacz...moze czytales juz....http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=75205&highlight=

Opublikowano

Jak napisałem... mam tylko 3 cyfry :-) Dzięki za info.

Z zapisu wynikałoby że mam ORYGINALNY :-) płyn hamulcowy :-)

Pomyśle o wymianie może...... tak naprawdę duża różnica jest po wymianie?

Opublikowano

Nie nooo tyle to wiem.... wraz z wiekiem zmienia sie zdolnośc płynu hamulcowego do niezmiennej objętości przy zwiększonym ciśnieniu.

Rozchodzi mi sie tylko o to, czy lepiej po wymianie hamuje skoro teraz WDAJE MI SIE ze niby jest rewelacyjnie z hamulcami

Opublikowano

Filon, mi się wydaje, że najlepiej będzie jak sam sobie odpowiesz na to pytanie wymieniając go - bo przecież to koszt jest niewielki ;)

Ja zawsze wychodze z założenia, że bezpieczeństwo na pierwszym miejscu tzn wolę sobie kupić komplet nowych opon niż spojlery m-technik ;)

http://images.spritmonitor.de/575756.png