Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam następujący problem...(od razu powiem, że przeszukałem dokładnie forum):Przy włączaniu klimy przez jakieś 5 minut pojawia się bardzo nieprzyjemny zapach w środku, to samo ma miejsce przy wyłączeniu klimatyzacji.Przy korzystaniu ze zwykłego nawiewu problem nie występuje. Dodam, że odgrzybiałem układ sam, jak również w dwóch warsztatach, nic nie pomogło. Podejrzewam parownik, tylko teraz pytanie - czy go czyścić, czy kupić nowy (chyba, że macie inne sugestie)? Zbliża się wiosna, więc chciałbym to wreszcie zrobic;).

Pozdrawiam

Opublikowano

można spróbować serwisowym odgrzybiaczem do klimatyzacji firmy Wurth.

go sie psika prosto do parownika, trzeba wejść pod samochód i zlokalizować przewód odprowadzający wodę (skropliny z układu klimatyzacji)

Opublikowano

Może zakup sobie pochłaniacz wilgoci, np. w OBI, pudełko wielkości normalnego proszku do prania. Cena pochłaniacza około 19 zł.

Wstaw na kilkanaście dni do samochodu i zobaczysz czy w zbiorniczku zbierze się jakaś woda. Może po prostu masz zawilgocone wnętrze auta?

Pozdrawiam.

Opublikowano
E-39 jest bardzo ciężka w odgrzybianiu. Poczytaj temat: Foul A/C Smell na http://www.bmwtips.com/ . I przede wszystkim dobry preparat. Nie zapomnij przy okazji o wymianie filtrów kabinowych. Jak się z tym uporasz daj znać jakiego preparatu użyłeś.